Υλικά
Υλικά
1/2 μεζούρα bourbon
1 αβγό
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 μεζούρα γάλα
1/2 μεζούρα φρέσκια κρέμα γάλακτος, χτυπημένα σε ελαφριά σαντιγί
Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Παρασκευή
Χτυπάμε τον κρόκο στη μουζινέτα, προσθέτοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να «ασπρίσει» και να φουσκώσει Προσθέτουμε το bourbon λίγο λίγο, συνεχίζοντας ενδιαμέσως το χτύπημα.
Με ένα κουτάλι «διπλώνουμε» μέσα στο μίγμα τη σαντιγί.
Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και το «διπλώνουμε» μέσα στο μίγμα.
Αδειάζουμε το egg-nog σε μεγάλο κολονάτο ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.