Υλικά
40 ml τεκίλα reposadoΥλικά
25 ml Kahlua
25 ml εσπρέσο
10 ml σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
Χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά με πάγο στο σέικερ.
Σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι.
Διακοσμείτε με τρεις κόκκους καφέ στο μέσο του ποτού.
Συνταγές με τεκίλα από τον Μιχάλη Μένεγο, mixologist: δημιουργικός και τελειομανής, κάνει την μπάρα της live σκηνής του Bar Guru Bar από τις πιο ενδιαφέρουσες στην πόλη. Ταξιδεύει συνεχώς στο εξωτερικό σε αναζήτηση νέων τάσεων.
40 ml τεκίλα reposadoΥλικά
25 ml Kahlua
25 ml εσπρέσο
10 ml σιρόπι ζάχαρης
Χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά με πάγο στο σέικερ.
Σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι.
Διακοσμείτε με τρεις κόκκους καφέ στο μέσο του ποτού.
Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...
Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…
Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.
Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…
Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.
Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.
Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!
Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.
Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.
Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.
Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.
Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.