Υλικά
50 ml μπράντι ή κονιάκ VSΣυνταγή
20 ml σιρόπι ή λικέρ φραμπουάζ
1 φέτα ανανά
1 φέτα πορτοκαλιού
1 φέτα λεμονιού
Εκτέλεση
Στο γυάλινο τμήμα του σέικερ πιέζετε με το γουδοχέρι τα φρούτα με το λικέρ φραμπουάζ και λίγο νερό.
Προσθέτετε το μπράντι, κλείνετε με το καπάκι κι ανακινείτε πολύ καλά με πάγο.
Σουρώνετε σε ποτήρι highball ή μεγάλο old fashioned ποτήρι γεμάτο με πάγο και διακοσμείτε με φέτες από ανανά, λεμόνι και πορτοκάλι.
Πρόκειται για μία από τις πρώτες κατηγορίες κοκτέιλ και η πρώτη οικογένεια κοκτέιλ με φρούτα που εμφανίστηκε ποτέ.
Μαζί της δημιουργήθηκε και η έννοια του muddling (πολτοποίηση με το γουδοχέρι) των φρούτων, που είναι πολύ σημαντική στο χώρο του κοκτέιλ.
Πρόκειται για μία από τις πρώτες κατηγορίες κοκτέιλ και η πρώτη οικογένεια κοκτέιλ με φρούτα που εμφανίστηκε ποτέ.
Μαζί της δημιουργήθηκε και η έννοια του muddling (πολτοποίηση με το γουδοχέρι) των φρούτων, που είναι πολύ σημαντική στο χώρο του κοκτέιλ.