Υλικά
65 ml τζινΥλικά
5 ml Dry Vermouth
Εκτέλεση
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο και τον ανακατεύουμε για να παγώσει το σέικερ πολύ καλά.
Σουρώνουμε το νερό και ξαναγεμίζουμε με πάγο.
Προσθέτουμε λίγο Dry Vermouth και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μόλις βραχούν τα παγάκια καλά με το βερμούτ, σουρώνουμε και πάλι το υγρό και προσθέτουμε το τζιν Tanqueray Ten, συνεχίζoντας να ανακατεύουμε περιστροφικά, χωρίς να σπάσουμε τον πάγο, μέχρι το τζιν να παγώσει καλά.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι martini και γαρνίρουμε είτε με πράσινη ελιά στερεωμένη σε οδοντογλυφίδα, είτε με φλούδα λεμονιού.
Ένα αριστοκρατικό, υπέρκομψο cocktail, στο οποίο το φρουτώδες Tanqueray Ten χαρίζει νέες διαστάσεις.