Υλικά
15 μικρές τορτίγιες Υλικά για 8 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου (χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα) κομμένα σε λωρίδες
3 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων, κομμένες σε φέτες μεγάλες
3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
½ κ.γλ. σκόνη τσίλι
2 σκ. σκόρδο
Χυμός ενός λεμονιού
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. ζάχαρη
6 κ.σ. λευκό κρασί ή νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα τσίλι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το κρασί ή το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα ρηχό πιάτο και τα αναμειγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο –φυλάμε τη μαρινάδα– και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) μέχρι να ξανθύνει και μετά το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές στην ίδια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τη μαρινάδα στο τηγάνι με τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.
Σερβίρουμε πάνω στις τορτίγιες, με γουακαμόλε και ξινή κρέμα.
Ιδανικός συνδυασμός με τεκίλα Don Julio Reposado
Ιδανικός συνδυασμός με τεκίλα Don Julio Reposado