Υλικά
Υλικά
60 ml gin Tanqueray NoTEN
4 ml γαλλικού βερμούτ
1 ελιά Καλαμών
Εκτέλεση
Κατ’ αρχάς, βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κατάλοιπα από άλλα κοκτέιλ στο σέικερ, λόγω του ότι το μαρτίνι είναι ευαίσθητο ποτό.
Προσθέτουμε 4 ml γαλλικού βερμούτ άριστης ποιότητας.
Ξεπλένουμε τα τοιχώματα του σέικερ και πετάμε το υπόλοιπο υγρό.
Γεμίζουμε το σέικερ με μεγάλα συμπαγή παγάκια και με 60 ml τζιν Tanqueray NoTEN.
Ανακατεύουμε ακριβώς 20 φορές.
Παίρνουμε γρήγορα ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι και σερβίρουμε το ποτό χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι· γαρνίρουμε με μια ελιά Καλαμών.