Υλικά
1 κιλό βερίκοκα Υλικά
1/2 λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη
1/2 χυμός λεμονιού
Μία κούπα νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη, βάζουμε το μείγμα να βράσει σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μη φουσκώσει, και ξαφρίζοντας.
Όταν δέσει το σιρόπι, το σουρώνουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Βάζουμε 1-2 δάχτυλα βερικοκάδα στο ποτήρι και απογεμίζουμε με παγάκια και νερό.Εντελώς απρόσμενο αυτό το σιρόπι βερίκοκου, δίνει ένα ποτό που μοιάζει στη λογική του με τη βυσσινάδα, έτσι που να νομίζεις ότι ξαπλώνεις κάτω από βερικοκιά και ιδρώνει πάνω σου το άρωμά της.Ποτήρι μπίρας Piels Basic, Παρουσίαση, €8,50