Υλικά
40 ml σάκε Sho Chiku Bai - Creme Nigori Silky Mild 15 Υλικά
40 ml σακέ Sho Chiku Bai - Junmai Classic
2 κ.γλ. μαρμελάδα τριαντάφυλλο
3 φύλλα λάιμ
3 φύλλα κάρι
2 γλυκές πίκλες τζίντζερ
10 ml φρέσκο λάιμ
1 πρέζα τρίμμα γλυκόριζας
1 πρέζα χειροποίητο mix μπαχαρικών, το οποίο περιλαμβάνει αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, ξύσμα λάιμ, κανέλα και κάρδαμο.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 40 ml Creme Nigori Silky Mild και 20 ml Junmai Classic με όλα τα υλικά (εκτός από το τζίντζερ) στο τηγάνι για 2-3 λεπτά (προσοχή να μην πάρει βράση).
Παράλληλα πολτοποιούμε τις πίκλες του τζίντζερ στο ποτήρι με 20 ml Junmai Classic.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο Boston (σέικερ με ένα γυάλινο κι ένα μεταλλικό δοχείο) με πάγο και ανακατεύουμε για 10΄΄.
Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι του κοκτέιλ (χωρίς τον πάγο).
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φύλλα λάιμ ή μελισσόχορτο.