Υλικά
υλικά
250 γρ. ώριμες φράουλες
1 ποτήρι λικέρ Κουαντρό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό
2 μπουκάλια Σαμπάνια*
παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε μεγάλη σουπιέρα μαζί με το λικέρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε προσεκτικά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε (σε ανοιχτά ποτήρια με πόδι ή σε βαθιά πιάτα μικρού μεγέθους), προσθέτουμε τη Σαμπάνια.(* καλή επιλογή είναι μια ροζέ Σαμπάνια, αλλά μπορεί να γίνει και με άλλο αφρώδη οίνο)