Υλικά
Υλικά
Absolut Pear 50ml
Λικέρ ginger 10ml
Φρέσκο ginger 3 τεμάχια
Angostura Aromatic Bitters 1 δόση
Φρέσκο χυμό λεμόνι 20ml
Σιρόπι Ζάχαρης 15ml
Σόδα
Παρασκευή
Χτυπάμε όλα τα συστατικά (εκτός της σόδας) στο shaker και σουρώνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο.
Συμπληρώνουμε με σόδα.
Γαρνίρουμε το χείλος του ποτηριού με τριμμένη κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και ginger, με φρέσκο δενδρολίβανο και αχλάδι βρασμένο σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικά.
Σερβίρουμε το αχλάδι σε πιατάκι με μαχαιροπίρουνο.Συνταγή για το σιρόπι ζάχαρης: Τα μέρη είναι κατά βάρος: 200ml νερού με 200 γραμμάρια ζάχαρης.
Θερμαίνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Περιμένουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το προσθέσουμε στο cocktail, αλλιώς θα λιώσει ο πάγος και θα νερώσει το ποτό, αλλoιώνοντας τη γεύση του.