Υλικά
2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Arpeggio NespressoΥλικά (για 2 άτομα)
(1 x 25 ml, 1 x 40 ml)
60 ml Zacapa 23 Rum
2 κ.σ. καραμέλα buttterscotch
30 ml chocolate liqueur
4 φλούδες πορτοκαλιού
1/2 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 μικρό ξύλο κανέλας
4 dashes cherry bitter’s
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι τύπου balloon και ρίχνουμε αρχικά το ρούμι.
Έπειτα, ανάβουμε προσεκτικά φωτιά με ένα φλόγιστρο μπαρ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, τα έλαια από τις φλούδες πορτοκαλιού, το λικέρ σοκολάτας και τις 2 γεμάτες κουταλιές από καραμέλα butterschotch.
Ανακατεύουμε κυκλικά και προσθέτουμε τις 2 δόσεις Nespresso.
«Μεταγγίζουμε» ιδανικά το cocktail μας σε ένα μαντεμένιο σκεύος τσαγιού (ασιατικού στυλ) και σερβίρουμε σε 2 μικρές πορσελάνινες κούπες του σάκε.
Περνάμε 2 κεράσια Morello σε ένα bamboo stick, αφού τα έχουμε πανάρει σε butterscotch καραμέλα και τριμμένη σοκολάτα bitter 65%.
Γαρνίρουμε με ένα bamboo stick σε κάθε ποτήρι.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Nespresso "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ".