Υλικά
6 αβγά πολύ φρέσκα*Υλικά
½ φλ. άχνη ζάχαρη
1 γερή πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανιλίνη
2 φλ. μπράντι ή ρούμι ή ουΐσκι
1 φλ. γάλα
Για γαρνιτούρα: τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα κρόκους από τα ασπράδια.
Βάζουμε σε βαρύ μπολ τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα παχύ, αφράτο μείγμα σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μπράντι και το γάλα συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.
Καλύπτουμε και αφήνουμε το μείγμα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.Λίγο πριν σερβίρουμε το ποτό, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το eggnog από το ψυγείο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να σχηματισθούν κορυφές.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο ποτό και την “διπλώνουμε” στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.Σερβίρετε το eggnog σε μεγάλο φλιτζάνι και γαρνίρουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
*Είναι βασικό να είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι τα αβγά που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι απολύτως φρέσκα, αφού θα τα καταναλώσουμε ωμά.A.T.Updated: 01/12/20Ημ/νια α' δημοσίευσης: 09/01/19