Follow us

Feuerzangenbowle

Feuerzangenbowle

Υλικά

Υλικά

2 lt ξηρό κόκκινο κρασί

350 ml ρούμι

5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 λεμόνι

3 καρποί άρκευθου (juniper)

½ κ.σ. ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη

250 γρ. κύβοι ζάχαρης

Εκτέλεση

Δένουμε τα μοσχοκάρφια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άρκευθο σε τουλουπάνι με βαμβακερό σπάγκο και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το κρασί σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ζεσταίνουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που έχουμε δέσει σε τούλι -δεν πρέπει να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να χλιάνει.

Γεμίζουμε ένα μπολ με το μείγμα του κρασιού και τοποθετούμε το τουλουπάνι μέσα, έτσι ώστε ο σπάγγος να κρέμεται έξω από το μπολ.* Στερεώνουμε στα χείλη του μπολ έναν μεταλλικό τρίφτη και τοποθετούμε επάνω τους κύβους ζάχαρης.

Ρίχνουμε το ρούμι σιγά-σιγά επάνω στους κύβους της ζάχαρης έτσι ώστε να το απορροφήσουν -δεν θα χρειαστεί να το ρίξουμε όλο.

Ανάβουμε τη ζάχαρη με ένα μακρύ σπίρτο.

Μόλις πάρει φωτιά η ζάχαρη, προσθέτουμε αργά και το υπόλοιπο ρούμι ενώ η ζάχαρη καίγεται και λιώνει πέφτοντας μέσα από τις τρύπες σε πυρίμαχα, γυάλινα ή κεραμικά φλιτζάνια.

*Ιδανικά, τοποθετούμε το μπολ με το αρωματισμένο κρασί επάνω σε μια συσκευή για φοντί, που το διατηρεί ζεστό.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.