Η Margarita είναι αυτή που είναι και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων εκπροσώπων του Μεξικό στα μπαρ όλου του πλανήτη. Αλλά η Paloma είναι νοστιμότερη, καθώς δίνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό lime, πριν προστεθεί σε όλα αυτά και το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού, είτε εντός του μείγματος). To αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της ενδείκνυται για να καταναλώσεις περισσότερες από μία, χωρίς ο ρυθμός κατανάλωσης να ξεφεύγει σε ακραία επίπεδα. Αντιθέτως, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η πραγματική απόλαυση του ποτού.
Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά η Paloma είναι το πιο δημοφιλές cocktail με τεκίλα στο Μεξικό. Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα (La Paloma). Πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα.
Υλικά
2 μεζούρες reposado τεκίλα
1/2 μεζούρα χυμός lime
grapefruit soda
αλάτι
Εκτέλεση
Συνδυάζεις την τεκίλα, το χυμό lime και το αλάτι σε ένα highball ποτήρι.
Προσθέτεις πάγο, απογεμίζεις με grapefruit soda και αναδεύεις ελαφρώς.