
Οι χυμοί
Τα shaker δουλεύουν ακατάπαυστα φτιάχνοντας ωραίους συνδυασμούς μπανάνας, μήλου, πορτοκαλιού, μάνγκο, αχλαδιού, φράουλας, ακτινιδίου. Η Αριστέα με τη Νία προτείνουν εναλλακτικές γεύσεις, ο Γιώργος μόλις ετοίμασε ένα συνδυασμό smoothy με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι από τη Λάρισα. «Το πρώτο διάστημα είχαμε μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από τους τουρίστες. Τώρα, παρατηρούμε μία μεγάλη στροφή και στο ελληνικό κοινό», σημειώνει ο Άρης. Πέρα από τους χυμούς, εδώ μπορείτε να βρείτε δύο συνταγές από σούπα ημέρας. Μία καροτόσουπα με τζίντζερ και μία με κόκκινη κολοκύθα. Για το καλοκαίρι θα αντικατασταθούν με κρύες σούπες.
Η απόφαση

Σπούδασε μάρκετινγκ στην Αθήνα, και στη συνέχεια μετακομίζει στο Άμστερνταμ, όπου κάνει το μεταπτυχιακό του στις εργασιακές σχέσεις. Εργάζεται σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών του, ενώ μετά από 6 χρόνια αποφασίζει, ενάντια στη γενικότερη τάση της εποχής, να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ακολουθεί τη δική του λογική και επιστρέφει, διεκδικώντας την επόμενη μέρα με δημιουργική ματιά και καινοτόμα προσέγγιση. «Επέλεξα τον τομέα που θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ και ξεκίνησα. Ένα από τα δύσκολα σημεία ήταν η επιλογή του χώρου. Ήθελα να πληροί πολλές παραμέτρους και αυτό έκανε την επιλογή δύσκολη. Προσβασιμότητα, χαλαρή διάθεση, όμορφο περιβάλλον.» Βρίσκει το χώρο στην οδό Πανδρόσου, δίπλα στα μαγαζιά με τα τουριστικά και ξεκινάει να πουλάει φρεσκοστυμένους χυμούς, σε συνδυασμούς που σχετίζονται και με την εποχή.
Η συνεργατική φιλοσοφία
Ως στάση ζωής, προκρίνει την συνεργατική επιχειρηματικότητα και παρόλο που ο ίδιος επενδύει όλα τα απαιτούμενα χρήματα για το στήσιμο του χυμοποιείου, δημιουργεί μία ομάδα αποτελούμενη από συνολικά έξι άτομα, με το ίδιο μερίδιο και τον ίδιο μισθό. «Πιστεύω ότι αυτό μας βοηθάει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για οποιαδήποτε απόφαση προηγείται μία σύντομη διαβούλευση, ώστε όλοι μας να παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις και να γνωρίζουμε πλήρως τα δεδομένα. Στόχος μας είναι αυτό να ολοκληρωθεί σε ένα βάθος χρόνου και να μετεξελιχθούμε σε μία αποκλειστικά συνεργατική εταιρεία.»
Η ηθική στην επιχείρηση

Άλλη λογική και στους καφέδες, καθώς το χαρμάνι προέρχεται από τη Βραζιλία και κινείται στο πλαίσιο του δίκαιου εμπορίου, από εταιρείες, δηλαδή, που σέβονται αποδεδειγμένα τους ανθρώπους που απασχολούν αλλά και δεν χρησιμοποιούν χημικά στην καλλιέργεια. «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνδεθούμε προσωπικά και με τους καλλιεργητές των προϊόντων που διαθέτουμε για τους χυμούς, ώστε πολύ σύντομα να μπορέσουν και αυτοί να αποτελέσουν ένα ακόμη ενεργό μέλος αυτής της ομάδας που έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε, εδώ στο κέντρο της Αθήνας.»
Χυμοποιείο, Πανδρόσου 64, Πλατεία Μοναστηρακίου