Follow us

Ψαράκι στα κάρβουνα για το σπίτι

Η τελευταία τάση "ιχθυοπωλείο-θράκα-delivery" εξαπλώνεται γρήγορα στην πόλη και έχει πολύ ενδιαφέρον. Στον πάγκο με τα ψάρια διαλέγεις αυτό που θέλεις και… σου το στέλνουν στο σπίτι ψημένο στα κάρβουνα!

Ψαράκι στα κάρβουνα για το σπίτι

Δεν είναι μόνο η ευκολία, το κέρδος χρόνου και η φασαρία που αποφεύγεις (με όλα τα παρεπόμενα του ψησίματος/τηγανίσματος ψαριών). Το κυριότερο -κατά τη γνώμη μας- είναι πως ένα ψάρι ψημένο σωστά στα κάρβουνα έχει άλλη γεύση. Μπορείς να το τρως κάθε μέρα με ευχαρίστηση. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι περίεργο που η πρόσφατη αυτή μόδα απέκτησε γρήγορα φανατικούς οπαδούς.
Μια ολοκληρωμένη ιδέα πήρα, όταν βρέθηκε στο δρόμο μου το "Ψαράκι στη σχάρα", που άνοιξε πριν τρεις μήνες στα όρια Παγκρατίου-Καισαριανής, απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο. Μαγαζί ευρύχωρο, χαρούμενο, με τα όλα του. Ο μεγάλος πάγκος φιλοξενούσε εκείνη την ημέρα μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και άλλων θαλασσινών, από γαυράκι και γόπα μέχρι πελαγίσιο φαγκρί και ψάρια… μεγατόνων. Όλα τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας και εποχιακής αλιείας ήταν εκεί. Κουτσομούρες, παλαμίδες, καλαμάρια, σουπιές. Μου είπαν ότι υπάρχει και το σπάνιο συμιακό γαριδάκι -το τσέκαρα, ήταν αυθεντικό: πωλείται σε μερίδες κατεψυγμένο γιατί μόνον έτσι διατηρείται.

Ψαράκι στα κάρβουνα για το σπίτι

Η ωραία μυρωδιά φρέσκου ψαριού στα κάρβουνα με οδηγεί στο βάθος, στην ανοιχτή κουζίνα, όπου δεσπόζει μια θράκα πολλών μέτρων και από πάνω ο χαμογελαστός ψήστης, που επιβλέπει τα ψάρια του. Εκεί, λοιπόν, θα σας ψήσουν το ψάρι που θα διαλέξετε (αντί 2,48€/κ) και θα το παραλάβετε την ώρα που το θέλετε ή θα σας το στείλουν στο σπίτι, αν μένετε στην εμβέλεια της διανομής. Αν θέλετε, πάλι, θα σας το τηγανίσουνή θα σας το μαγειρέψουν όπως προτιμάτε.

Υπάρχει, όμως, και τρίτη επιλογή: τα έτοιμα φαγητά. Στη βιτρίνα βλέπω έτοιμα ψημένα ψάρια, καλαμαράκι σε κόκκινη σάλτσα με ούζο, γαρίδες με σάλτσα, σουπιές με ρύζι, μπακαλιάρο, μυδοπίλαφο, ενώ καθημερινά αλλάζουν οι επιλογές. Δοκιμάζω την ψαρόσουπα που είναι το best seller τους (μπουγιαμπέσα θα σας την πουν), η οποία είναι πλούσια σε υφή και πραγματικά νόστιμη, δικαίως υπερηφανεύονται γι' αυτήν. Μια βιτρίνα, τέλος, φιλοξενεί τα δικά τους ορεκτικά: χταποδάκι ξιδάτο, γαρίδες κοκτέιλ, ταραμοσαλάτα, ψάρι μαγιονέζα "αθηναϊκή"και πολλά ακόμα.

Οι προμήθειες γίνονται καθημερινά από την Ιχθυόσκαλα, ενώ, όπως μου είπαν, προμηθεύονται ψάρια και από Μυτιλήνη και Κάρπαθο. Λεπτομέρεια: το μαγαζί είναι ανοιχτό και τις Κυριακές, 9:00-17:00.

"Ψαράκι στη σχάρα", Κουκλουτζά 3 και Υμηττού 52, Καισαριανή τηλ. 2155012345 (ώρες λειτουργίας Τρίτη-Σάββατο 7:00-17:00, Δευτέρα κλειστά). Και delivery.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;