Follow us

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Τα «περέκ» είναι λεπτά, τραγανά φύλλα ζύμης προψημένα, έτοιμα για πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Μπορείς με αυτά να φτιάξεις μια πρόχειρη πίτα στο τηγάνι, να τα χρησιμοποιείς σαν «νάτσος» για σνακ, να γίνουν βάση για μια γρήγορη πίτσα, να συνοδέψεις το φαγητό σου αντί για ψωμί.

Με ιστορική καταγωγή από τον Πόντο και την Καππαδοκία, τα δαντελένια φύλλα περέκ ήταν πάντα μια λύση για διευκόλυνση της νοικοκυράς. Πρόσφατα, προστέθηκαν πρόσφατα στα ποιοτικά προϊόντα της βορειοελλαδίτικης βιοτεχνίας «Αγροζύμη», γνωστή μας από τα εξαιρετικά της ζυμαρικά και προϊόντα σταριού. Είναι αγνά, χωρίς κανένα συντηρητικό ενώ διατηρούνται για πολύν καιρό στη συσκευασία τους.

Η χρήση τους, απλούστατη: τα περνάμε στιγμιαία κάτω από το νερό, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε. Σε κάποιες συνταγές χρειάζονται ένα ελαφρύ ράντισμα με ελαιόλαδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σπάσουν στο ταψί, γιατί στο ψήσιμο ενώνονται πάλι. Τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, σπασμένα ή κομμένα σε κομμάτια.

Ένα νόστιμο σνακ για συνοδεία διαφόρων ντιπ γίνεται αν ψήσουμε ένα φύλλο περέκ ραντισμένο με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο) και το σπάσουμε σε μικρά κομμάτια, σαν νάτσος. Για να φτιάξουμε μια βάση πίτσας βάζουμε στο ταψί ένα-ένα 3 φύλλα περέκ βρεγμένα από τη μια πλευρά και λαδωμένα, απλώνουμε τα υλικά μας στην επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και ψήνουμε. Ακόμα πιο εύκολα γίνεται μια πρόχειρη, αλλά πολύ νόστιμη τυρόπιτα σε λαδωμένο τηγάνι, με θρυμματισμένη φέτα για γέμιση. Ν.Γ.

Για περισσότερες κι ενδιαφέρουσες συνταγές μπείτε στο www.agrozimi.gr.

Αγροζύμη - Αραβησσός Πέλλας, 2382099318 – 99316.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Φιτάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.