Follow us

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Τα «περέκ» είναι λεπτά, τραγανά φύλλα ζύμης προψημένα, έτοιμα για πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Μπορείς με αυτά να φτιάξεις μια πρόχειρη πίτα στο τηγάνι, να τα χρησιμοποιείς σαν «νάτσος» για σνακ, να γίνουν βάση για μια γρήγορη πίτσα, να συνοδέψεις το φαγητό σου αντί για ψωμί.

Με ιστορική καταγωγή από τον Πόντο και την Καππαδοκία, τα δαντελένια φύλλα περέκ ήταν πάντα μια λύση για διευκόλυνση της νοικοκυράς. Πρόσφατα, προστέθηκαν πρόσφατα στα ποιοτικά προϊόντα της βορειοελλαδίτικης βιοτεχνίας «Αγροζύμη», γνωστή μας από τα εξαιρετικά της ζυμαρικά και προϊόντα σταριού. Είναι αγνά, χωρίς κανένα συντηρητικό ενώ διατηρούνται για πολύν καιρό στη συσκευασία τους.

Η χρήση τους, απλούστατη: τα περνάμε στιγμιαία κάτω από το νερό, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε. Σε κάποιες συνταγές χρειάζονται ένα ελαφρύ ράντισμα με ελαιόλαδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σπάσουν στο ταψί, γιατί στο ψήσιμο ενώνονται πάλι. Τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, σπασμένα ή κομμένα σε κομμάτια.

Ένα νόστιμο σνακ για συνοδεία διαφόρων ντιπ γίνεται αν ψήσουμε ένα φύλλο περέκ ραντισμένο με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο) και το σπάσουμε σε μικρά κομμάτια, σαν νάτσος. Για να φτιάξουμε μια βάση πίτσας βάζουμε στο ταψί ένα-ένα 3 φύλλα περέκ βρεγμένα από τη μια πλευρά και λαδωμένα, απλώνουμε τα υλικά μας στην επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και ψήνουμε. Ακόμα πιο εύκολα γίνεται μια πρόχειρη, αλλά πολύ νόστιμη τυρόπιτα σε λαδωμένο τηγάνι, με θρυμματισμένη φέτα για γέμιση. Ν.Γ.

Για περισσότερες κι ενδιαφέρουσες συνταγές μπείτε στο www.agrozimi.gr.

Αγροζύμη - Αραβησσός Πέλλας, 2382099318 – 99316.

Επίσης...

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Περισσότερα από

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.