Τρία χρόνια δοκιμών προηγήθηκαν, με ταξίδια σε ειδικευμένα τυροκομεία κυρίως της Γαλλίας και πειραματισμών με το team Γάλλων τυροκόμων που πρόσφεραν την εμπειρία τους, μέχρι ο Μιχάλης Αρβανίτης να καταλήξει στη συγκεκριμένη συνταγή. Φέτος, όμως, το πρώτο ελληνικό «μπλε τυρί» έγινε πραγματικότητα και κέρδισε μια σταθερή θέση στο τραπέζι μας, γιορτινό και μη. Ένα «επικίνδυνα» νόστιμο τυρί, που ωριμάζει παραμένοντας σε ειδικά διαμορφωμένους υπόγειους θαλάμους του τυροκομείου για 3 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μυκήτων, το «ΚΥΑΝΟ» απλώνει όμορφα στο στόμα τη μεστή του γεύση, με ωραία αίσθηση γάλακτος και πιο ήπια ένταση «μούχλας» από τα γνωστά μπλε τυριά, χωρίς να ξεφεύγει από την κατηγορία. Καλοφτιαγμένο, ολοκληρωμένο, νόστιμο και με «ελληνική ταυτότητα» - την οποία οφείλει κατά μεγάλο μέρος στην πρώτη ύλη του, το κατσικίσιο γάλα – είναι ένα τυρί της κατηγορίας των εκλεκτών μπλε, με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Ν.Γ.