Follow us

«KYANO»: Το ελληνικό «μπλε τυρί»

«KYANO»: Το ελληνικό «μπλε τυρί»

Τρία χρόνια δοκιμών προηγήθηκαν, με ταξίδια σε ειδικευμένα τυροκομεία κυρίως της Γαλλίας και πειραματισμών με το team Γάλλων τυροκόμων που πρόσφεραν την εμπειρία τους, μέχρι ο Μιχάλης Αρβανίτης να καταλήξει στη συγκεκριμένη συνταγή. Φέτος, όμως, το πρώτο ελληνικό «μπλε τυρί» έγινε πραγματικότητα και κέρδισε μια σταθερή θέση στο τραπέζι μας, γιορτινό και μη. Ένα «επικίνδυνα» νόστιμο τυρί, που ωριμάζει παραμένοντας σε ειδικά διαμορφωμένους υπόγειους θαλάμους του τυροκομείου για 3 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μυκήτων, το «ΚΥΑΝΟ» απλώνει όμορφα στο στόμα τη μεστή του γεύση, με ωραία αίσθηση γάλακτος και πιο ήπια ένταση «μούχλας» από τα γνωστά μπλε τυριά, χωρίς να ξεφεύγει από την κατηγορία. Καλοφτιαγμένο, ολοκληρωμένο, νόστιμο και με «ελληνική ταυτότητα» - την οποία οφείλει κατά μεγάλο μέρος στην πρώτη ύλη του, το κατσικίσιο γάλα – είναι ένα τυρί της κατηγορίας των εκλεκτών μπλε, με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Ν.Γ.

Επίσης...

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φιτάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

Περισσότερα από

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.