Follow us

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Η μελισσοκομία είναι έρωτας! Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που η Κατερίνα Κρυώνη μιλάει για τα μελίσσια της και το πολύτιμο προϊόν τους, το μέλι.

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου πριν 20 χρόνια, εγκαταλείποντας την Αθήνα για έναν πιο αυθεντικό, κοντά στη φύση τρόπο ζωής. Και κατόπιν… ήρθαν οι μέλισσες - και η Melissafarm!

Η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη μαζί με τον Μάνο Κουναλή δημιούργησαν με όραμα και υπομονή μια οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στην πλούσια σε άνθη, αρωματικά φυτά και δέντρα γη της Επιδαύρου, τόπο ιδανικό για μελισσοτροφία. Εσπεριδοειδή, άγρια λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, πεύκα και χαρουπιές δίνουν τα μέλια της περιοχής, αλλά εκείνοι δεν σταματούν εκεί.

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Ασκώντας μια νομαδική μελισσοκομία, μεταφέρουν τα μελίσσια τους ανάλογα με την εποχή και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ώστε να τρυγήσουν διαφορετικά είδη από τη θαυμαστή βιοποικιλότητα του τόπου. Η δουλειά τους έγινε τρόπος ζωής, τη λατρεύουν και το αποτέλεσμα φαίνεται στα αγνά, φυσικά και γεμάτα άρωμα και γεύση μονοποικιλιακά τους μέλια, αλλά και στον τρόπο που μας μίλησαν γι’ αυτά, καθώς και για τα παράγωγα προϊόντα τους: μια σειρά από αλείμματα με βάση το μέλι, σε συνδυασμούς με άλλα εξαιρετικά υλικά.

Πολλά από τα προϊόντα τους έχουν διακριθεί πρόσφατα με αστέρια από τα Great Taste Awards και ήδη εξάγονται. Η σειρά των μελιών περιλαμβάνει μέλι θυμαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης “βανίλια”, κουμαριάς, μέλι με κερήθρα και μερικά ακόμα, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όμορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη και γύρη και βασιλικό πολτό, αλλά και μια σειρά φυσικών προϊόντων ομορφιάς με βάση όλα αυτά.

Τα αλείμματα μελιού (ή πραλίνες), πάλι, είναι ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή πρόσθετο. Γίνονται με βάση αγνό μέλι, κακάο και πάστα ξηρών καρπών: με αμύγδαλο, με φιστίκι Αιγίνης, με φουντούκι, με αράπικο φιστίκι, με ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και μια φυσική «κρέμα μελιού».

Παράλληλα, έχουν εκμεταλλευτεί και τα βότανα και αρωματικά φυτά της περιοχής (και όχι μόνο) δημιουργώντας μοναδικά blends αφεψημάτων σε πρωτοποριακές ή κλασικές συσκευασίες, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.

Τα προϊόντα τους μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά (27530 41685 και 694 2201 009), ή να τα αναζητήσουμε στα εξής καταστήματα:

MUSHROOMS & MORE (Αγίας Κυριακής 24Α, Παλαιό Φάληρο, 6944506457)
ΣΚΟΥΤΕΛΟΓΙΩΡΓΗΣ - Butcher Shop Deli (Λεωφ. Κύπρου 71, Βύρωνας, 2107668588)
TAMARILLO (Βορρεάδων και Αχιλλέως, Βάρη, 2109654400)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ηρώων Πολυτεχνείου 30 - πλ. Αεροπορίας, Ηλιούπολη, 2109918730)
ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ (Αφροδίτης 1, Βάρη, 2109654949)
ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ιθώμης 17, Αγορά Βύρωνα, 2107664193)
MARMALADES PENELOPES (Κρέμου 17-11, Καλλιθέα, 2109575085)
ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ (Στουρνάρη 13-5, Εξάρχεια, 2103836661)
ΤΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 2104820020)

Επίσης...

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Περισσότερα από

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.