Follow us

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Ένα μέλι γέννημα-θρέμμα της Κρήτης, μας θυμίζει την προαιώνια ιστορία του, φέρνοντας τα εμβλήματα της αρχαίας κληρονομιάς του στο προσκήνιο με επετειακές συσκευασίες.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Η σύνδεση ενός προϊόντος με την ιστορία του τόπου του είναι μια εξαιρετική ιδέα και γίνεται τάση. Συσκευασίες με ιστορικά σύμβολα και ανάλογη πληροφόρηση, μας θυμίζουν τη μακριά πορεία μέσα στον χρόνο εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, όπως το μέλι ή το ελαιόλαδο, και ανεβάζουν την αξία τους.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Σε αυτή τη φιλοσοφία, το καταξιωμένο κρητικό μέλι «Anemelon» λάνσαρε πρόσφατα (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού) μια επετειακή σειρά ετικετών, με στόχο να υπενθυμίσει και να προβάλει την ιστορία και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης. Τις συσκευασίες των 450 γρ. του μελιού «με θυμάρι και πεύκο» κοσμούν πλέον τέσσερις εικόνες-σύμβολα του μινωικού πολιτισμού: ο Δίσκος της Φαιστού, το μοναδικό Χρυσό Κόσμημα των Μαλίων γνωστό και ως «των μελισσών», η Θεά των Φιδιών και τα Διπλά Κέρατα ή Κέρατα καθοσιώσεως της Κνωσού. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από καρτελάκι με την ιστορία του συμβόλου και τη σημασία του για τον Μινωικό πολιτισμό.

Ο Φανούρης Λεονταράκης της μελισσοκομίας «Anemelon» στο Ηράκλειο, εξέλιξε την οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία παράγοντας ένα αγνό προϊόν που «μυρίζει Κρήτη», καθώς βγάζει χαρακτηριστικά αρώματα της τοπικής χλωρίδας. Το μέλι «από θυμάρι και πεύκο» είναι προϊόν νομαδικής μελισσοκομίας, καθώς τα μελίσσια μεταφέρονται ανάλογα με την εποχή, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, παχύρρευστη υφή και αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων όπως η φασκομηλιά και ο έρωντας.

Επίσης...

Τρία τέλεια γλυκά με σύκο

Τώρα που είναι η εποχή του, απολαύστε το σύκο σε τρεις παρασκευές.

Οι viral καλοκαιρινές συνταγές που ξεσηκώσαμε από το TikTok

Γρήγορες, εύκολες και δροσερές, οι παρακάτω συνταγές συλλέγουν χιλιάδες views και likes και αξίζουν το hype.

Περισσότερα από

Η Ζάκυνθος μέσα από τρία πιάτα

Ανακαλύψτε τρεις συνταγές από το νησί του Ιονίου.

Τρεις συνταγές από την Κρήτη

Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς τζουλαμά, κρεμμυδοκουταλιές και καλτσούνια.

Η Σαντορίνη στο πιάτο

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές από το νησί και φέρτε την αύρα του στην κουζίνα.

Συνταγές από τη Νάξο

Δοκιμάστε τες και φέρτε νοστιμιά Κυκλάδων στο τραπέζι.

Γεύσεις από Σίφνο

Μαστέλο, ρεβιθάδα, μελόπιτα: το τρίπτυχο της απόλαυσης από τον κυκλαδίτικο παράδεισο της γαστρονομίας.

Παγωτό στο σπίτι

Θες να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο 3 υλικά; Σου έχουμε τη συνταγή!

Οι κρύες σούπες του καλοκαιριού

Δείτε εντός πέντε προτάσεις για θρεπτικές σούπες γεμάτες φρεσκάδα.

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.