Follow us

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Ένα μέλι γέννημα-θρέμμα της Κρήτης, μας θυμίζει την προαιώνια ιστορία του, φέρνοντας τα εμβλήματα της αρχαίας κληρονομιάς του στο προσκήνιο με επετειακές συσκευασίες.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Η σύνδεση ενός προϊόντος με την ιστορία του τόπου του είναι μια εξαιρετική ιδέα και γίνεται τάση. Συσκευασίες με ιστορικά σύμβολα και ανάλογη πληροφόρηση, μας θυμίζουν τη μακριά πορεία μέσα στον χρόνο εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, όπως το μέλι ή το ελαιόλαδο, και ανεβάζουν την αξία τους.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Σε αυτή τη φιλοσοφία, το καταξιωμένο κρητικό μέλι «Anemelon» λάνσαρε πρόσφατα (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού) μια επετειακή σειρά ετικετών, με στόχο να υπενθυμίσει και να προβάλει την ιστορία και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης. Τις συσκευασίες των 450 γρ. του μελιού «με θυμάρι και πεύκο» κοσμούν πλέον τέσσερις εικόνες-σύμβολα του μινωικού πολιτισμού: ο Δίσκος της Φαιστού, το μοναδικό Χρυσό Κόσμημα των Μαλίων γνωστό και ως «των μελισσών», η Θεά των Φιδιών και τα Διπλά Κέρατα ή Κέρατα καθοσιώσεως της Κνωσού. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από καρτελάκι με την ιστορία του συμβόλου και τη σημασία του για τον Μινωικό πολιτισμό.

Ο Φανούρης Λεονταράκης της μελισσοκομίας «Anemelon» στο Ηράκλειο, εξέλιξε την οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία παράγοντας ένα αγνό προϊόν που «μυρίζει Κρήτη», καθώς βγάζει χαρακτηριστικά αρώματα της τοπικής χλωρίδας. Το μέλι «από θυμάρι και πεύκο» είναι προϊόν νομαδικής μελισσοκομίας, καθώς τα μελίσσια μεταφέρονται ανάλογα με την εποχή, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, παχύρρευστη υφή και αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων όπως η φασκομηλιά και ο έρωντας.

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.