Η σύνδεση ενός προϊόντος με την ιστορία του τόπου του είναι μια εξαιρετική ιδέα και γίνεται τάση. Συσκευασίες με ιστορικά σύμβολα και ανάλογη πληροφόρηση, μας θυμίζουν τη μακριά πορεία μέσα στον χρόνο εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, όπως το μέλι ή το ελαιόλαδο, και ανεβάζουν την αξία τους.
Σε αυτή τη φιλοσοφία, το καταξιωμένο κρητικό μέλι «Anemelon» λάνσαρε πρόσφατα (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού) μια επετειακή σειρά ετικετών, με στόχο να υπενθυμίσει και να προβάλει την ιστορία και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης. Τις συσκευασίες των 450 γρ. του μελιού «με θυμάρι και πεύκο» κοσμούν πλέον τέσσερις εικόνες-σύμβολα του μινωικού πολιτισμού: ο Δίσκος της Φαιστού, το μοναδικό Χρυσό Κόσμημα των Μαλίων γνωστό και ως «των μελισσών», η Θεά των Φιδιών και τα Διπλά Κέρατα ή Κέρατα καθοσιώσεως της Κνωσού. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από καρτελάκι με την ιστορία του συμβόλου και τη σημασία του για τον Μινωικό πολιτισμό.
Ο Φανούρης Λεονταράκης της μελισσοκομίας «Anemelon» στο Ηράκλειο, εξέλιξε την οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία παράγοντας ένα αγνό προϊόν που «μυρίζει Κρήτη», καθώς βγάζει χαρακτηριστικά αρώματα της τοπικής χλωρίδας. Το μέλι «από θυμάρι και πεύκο» είναι προϊόν νομαδικής μελισσοκομίας, καθώς τα μελίσσια μεταφέρονται ανάλογα με την εποχή, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, παχύρρευστη υφή και αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων όπως η φασκομηλιά και ο έρωντας.