Follow us

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!

Η είδηση ακούγεται πολύ ευχάριστα, καθώς προσθέτει μια διαφορετική πινελιά με αέρα… Παρισιού στην καθημερινή μας έξοδο.

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!

Το «Brio» μας συστήθηκε πριν ενάμιση χρόνο ως η πρώτη briocherie στην Αθήνα και απέκτησε αμέσως φανατικούς φίλους των φρεσκοψημένων γλυκών και αλμυρών μπριος. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, βραβευμένος chef Jean-Charles Métayer μας είχε μιλήσει από τότε για τα επόμενα σχέδιά του, που έφτασε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθούν, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες της εποχής.

Και εγένοντο… bistrots! Δυο concept bistrots, στο Χαλάνδρι (επάνω στην πλατεία Ελευθερωτών - λειτουργεί ήδη) και στη Νέα Ερυθραία (στη Χαριλάου Τρικούπη - ανοίγει οσονούπω), που υπόσχονται all day χαλαρές και νόστιμες ώρες σε γαλλικές συχνότητες. Η συνταγή έχει σαφώς «παρισινό» χρώμα και παίζει σε πρωινό, brunch, γεύμα και δείπνο… ή ένα ποτήρι κρασί!

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!
Τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς παραμένουν στο προσκήνιο του «Brio»

Αν καθίσετε τις πρωινές ώρες, θα απολαύσετε τον Gabriel, έναν καφέ αποκλειστικής παρασκευής, που το «Brio» δημιούργησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Qualita Unica, συνδυάζει 4 ποικιλίες από Ονδούρα, Βραζιλία, Περού, Αιθιοπία και πίνεται ευχάριστα τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά ροφήματα. Θα τον συνοδεύσετε με γευστικές προτάσεις που τον επεκτείνουν άνετα σε brunch, καθώς δεν λείπουν τα αβγά florentine και benedict, ομελέτες, croque madame, κρέπες με την αυθεντική συνταγή και, βέβαια, τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς σε μπριός που γνωρίσαμε στο Brio.

Από το απόγευμα, πάλι, σερβίρονται κλασικά bistrot πιάτα, με ορεκτικά σαν το βοδινό ταρτάρ, το foie gras με τσάτνεϋ σύκου και ψημένο brioche, τις γαρίδες κοκτέιλ με αβοκάντο, ενώ στα κυρίως παίζουν πιάτα όπως η entrecote με sauce café de Paris ή με πιπεράτη sauce, η κλασική μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι, ένα κοτόπουλο με μουστάρδα, σάλτσα μανιταριών και φρέσκα ζυμαρικά, ένα burger… Για κάτι ελαφρύτερο, σερβίρονται πλατό αλλαντικών και τυριών ενώ η λίστα κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα, με πολλές προτάσεις σε ποτήρι.

BRIO Bistro Χαλάνδρι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 21 0682 2777
BRIO Bistro Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 21 0800 0222
Ωράριο: καθημερινά 10:00 – 00:15
Brio briocherie: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.