Follow us

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!

Η είδηση ακούγεται πολύ ευχάριστα, καθώς προσθέτει μια διαφορετική πινελιά με αέρα… Παρισιού στην καθημερινή μας έξοδο.

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!

Το «Brio» μας συστήθηκε πριν ενάμιση χρόνο ως η πρώτη briocherie στην Αθήνα και απέκτησε αμέσως φανατικούς φίλους των φρεσκοψημένων γλυκών και αλμυρών μπριος. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, βραβευμένος chef Jean-Charles Métayer μας είχε μιλήσει από τότε για τα επόμενα σχέδιά του, που έφτασε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθούν, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες της εποχής.

Και εγένοντο… bistrots! Δυο concept bistrots, στο Χαλάνδρι (επάνω στην πλατεία Ελευθερωτών - λειτουργεί ήδη) και στη Νέα Ερυθραία (στη Χαριλάου Τρικούπη - ανοίγει οσονούπω), που υπόσχονται all day χαλαρές και νόστιμες ώρες σε γαλλικές συχνότητες. Η συνταγή έχει σαφώς «παρισινό» χρώμα και παίζει σε πρωινό, brunch, γεύμα και δείπνο… ή ένα ποτήρι κρασί!

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!
Τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς παραμένουν στο προσκήνιο του «Brio»

Αν καθίσετε τις πρωινές ώρες, θα απολαύσετε τον Gabriel, έναν καφέ αποκλειστικής παρασκευής, που το «Brio» δημιούργησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Qualita Unica, συνδυάζει 4 ποικιλίες από Ονδούρα, Βραζιλία, Περού, Αιθιοπία και πίνεται ευχάριστα τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά ροφήματα. Θα τον συνοδεύσετε με γευστικές προτάσεις που τον επεκτείνουν άνετα σε brunch, καθώς δεν λείπουν τα αβγά florentine και benedict, ομελέτες, croque madame, κρέπες με την αυθεντική συνταγή και, βέβαια, τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς σε μπριός που γνωρίσαμε στο Brio.

Από το απόγευμα, πάλι, σερβίρονται κλασικά bistrot πιάτα, με ορεκτικά σαν το βοδινό ταρτάρ, το foie gras με τσάτνεϋ σύκου και ψημένο brioche, τις γαρίδες κοκτέιλ με αβοκάντο, ενώ στα κυρίως παίζουν πιάτα όπως η entrecote με sauce café de Paris ή με πιπεράτη sauce, η κλασική μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι, ένα κοτόπουλο με μουστάρδα, σάλτσα μανιταριών και φρέσκα ζυμαρικά, ένα burger… Για κάτι ελαφρύτερο, σερβίρονται πλατό αλλαντικών και τυριών ενώ η λίστα κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα, με πολλές προτάσεις σε ποτήρι.

BRIO Bistro Χαλάνδρι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 21 0682 2777
BRIO Bistro Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 21 0800 0222
Ωράριο: καθημερινά 10:00 – 00:15
Brio briocherie: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό

Επίσης...

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Περισσότερα από

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 ιδέες για να βάλει την κινόα στη διατροφή σου

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με κινόα.

3 συνταγές για φοβερούς αλμυρούς λουκουμάδες

Δοκίμασε κι εσύ την αλμυρή παραλλαγή είτε με γραβιέρα, είτε με πατάτα και τσίπουρο είτε με μελιτζάνα.

3 ιδέες για ωραία πιάτα με χοιρινό

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για αφράτους λουκουμάδες

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.