Follow us

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Αν στο πακέτο «απόλαυση» μετράει για μας το κομμάτι plant based και planet friendly, βρήκαμε το παγωτό μας…

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Τα φυτικά παγωτά Plan(e)t, είναι από τα καλά νέα του καλοκαιριού, που δεν αφορούν μόνο τους vegans. Δημιούργημα του Γρηγόρη Μπογράκου της Planet Foods μετά από μήνες δοκιμών με εξπέρ του είδους, τα καινοτόμα παγωτά είναι 100% plant based, καθώς βασίζονται σε ένα ρόφημα από νιφάδες ελληνικής βρώμης και φυσικά δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν ή λακτόζη και είναι GMO free. Κυκλοφορούν προς το παρόν σε δύο βασικές γεύσεις με κρεμώδη υφή: βανίλια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα, με κακάο και σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο.

Η φιλοσοφία των προϊόντων είναι γνωστή, αυτή που αφορά το μέλλον μας: αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, λιγότερη σπατάλη νερού, βιωσιμότητα του πλανήτη. Με τα δικά τους λόγια, «για την παραγωγή του Plan(e)t μειώνεται κατά 92% η σπατάλη νερού, επειδή χρησιμοποιούμε ρόφημα βρώμης από ελληνικές νιφάδες βρώμης, ενώ την ίδια στιγμή για την παραγωγή ενός λίτρου γάλακτος χρειάζονται 628 λίτρα νερό…».

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Από το οικολογικό σύνολο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η απολύτως planet friendly συσκευασία: χάρτινο κύπελο, με επίστρωση από ζαχαροκάλαμο. Στον λίγο καιρό που κυκλοφορούν, τα Plan(e)t ice cream έχουν κατακτήσει σοβαρό κομμάτι του κοινού και τα βρίσκουμε σε κοντινά μας σημεία πώλησης, μεταξύ των οποίων τα s/m Θανόπουλος και Σκλαβενίτης, ΟΚ! Markets, στο Βιολογικό Χωριό και πολλά ακόμα, που θα αναζητήσετε στο Planet Foods.

Επίσης...

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Περισσότερα από

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.