Follow us

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

Ο ιστορικός ελαιώνας της Κριτσάς του Λασιθίου φημίζεται για τον ανώτερης γεύσης καρπό του, που οφείλεται και στη βιοποικιλότητα της περιοχής και δίνει ιδιαίτερα στοιχεία στο ελαιόλαδο. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ελαιοποίησης σε γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουμε δοκιμάσει, είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Σκουτάρι», κορωνέικης ποικιλίας, που παράγει και εμφιαλώνει η Μαρία Σγουρού στην Κριτσά (οικογένεια Βάρδα). Παράγεται με βιολογική καλλιέργεια του υπεραιωνόβιου οικογενειακού ελαιώνα, που σήμερα φτάνει την έκταση των 60 στρεμμάτων και έχει πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του.

Πρόκειται για ένα ε.π. ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής και ψυχρής έκθλιψης, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Η διαχείριση του καρπού από τους παραγωγούς έχει γίνει μετά από πολλή έρευνα, ατελείωτες δοκιμές και συνεργασία με το ΕΚΠΑ, για να καταλήξει σε ένα ελαιόλαδο που εκτός από εξαιρετική γεύση διαθέτει και πολύτιμα στοιχεία για την υγεία σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, η ονομασία «σκουτάρι» -η «ασπίδα» στον Ερωτόκριτο- χρησιμοποιήθηκε μεταφορικά, υποδηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας…

Το «Σκουτάρι» διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό καλαίσθητων φιαλών των 500 και των 250 ml, με χρώμα και παράσταση που παραπέμπει σε αρχαίο μελανόμορφο αγγείο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.skoutarioliveoil.com

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φιτάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.