Follow us

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Στην κοντινή και αγαπημένη Αίγινα θα βρεθούμε και φέτος για τις εκδηλώσεις του Fistiki Fest, που συνδυάζουν τη γεύση με πολιτισμό και διασκέδαση…

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Λίγες τοπικές «γιορτές» έχουν επιβιώσει τόσα χρόνια και συνεχίζονται με επιτυχία όπως η Γιορτή Φιστικιού της Αίγινας, που κάθε φορά είναι και πλουσιότερη σε εκδηλώσεις. Tο Aegina Fistiki Fest θα γεμίσει για άλλη μια φορά με γεύση, τέχνη και μουσική το λιμάνι της Αίγινας πέρα ως πέρα για 4 μέρες -χώρια οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έχουν ήδη αρχίσει. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου με κεντρικό θέμα το μοναδικό στον κόσμο για τη γεύση του φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π., πλάι στο οποίο όμως θα εκτίθενται και άλλα αγροτικά προϊόντα του νησιού, αλλά και αντικείμενα τέχνης εμπνευσμένα από αυτό.

Παράλληλα, θα λειτουργούν εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις και θα διεξαχθεί ένα Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πρόγραμμα για παιδική ψυχαγωγία.

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Καθώς στην καρδιά της εκδήλωσης βρίσκεται το φιστίκι, το γαστρονομικό κομμάτι έχει ιδιαίτερο βάρος -και φέτος ειδικά πολύ ενδιαφέρον: ένα ειδικό επετειακό μενού με τίτλο «Αίγινα 21» θα ετοιμάσει η Ομάδα Γαστρονομίας του φεστιβάλ μαζί με την Chefs’ Brigate Greece – Slow Food Community και θα συμμετέχουν οι chefs: Νίκος Φωτιάδης, Γεωργία Κουτσούκου, Ξένια Μπουζαρανίδου, Χρήστος Αθανασιάδης, Γιάννης Στανίτσας, Γιάννης Παρίκος, Ιάκωβος Απέργης, ενώ η γνωστή οινολόγος Μαρία Τζίτζη έχει φροντίσει για τη συνοδεία με τα κατάλληλα κρασιά… Παράλληλα, εστιατόρια σε όλο το νησί έχουν εντάξει στο μενού τους αλμυρές και γλυκές συνταγές, με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που δόθηκαν από τους βραβευμένους σεφ της Chef’s Brigade Greece - Slow Food Community.

Οι μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τοπικά μουσικά σχήματα (Πέμπτη 19/9), Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη (Παρασκευή 17/9), Κωστή Μαραβέγια (Σάββατο 18/9) και Παυλίνα Βουλγαράκη (Κυριακή 19/9).

Σε αυτά, να προσθέσουμε την ευκαιρία που μας δίνει η επίσκεψη στο νησί να γνωρίσουμε (ή να ξαναδούμε) σπουδαία ιστορικά μνημεία της Αίγινας, όπως ο λαμπρός ναός της Αφαίας Αθηνάς και τα Καποδιστριακά κτίρια… Ή απλά, να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της πόλης που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία μας και έχει διατηρήσει μια αυθεντικότητα.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών και των φεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.