Follow us

Panna Cotta με ζελέ ανανά και μάνγκο

Panna Cotta

Τα ανάλαφρα, δροσερά γλυκά του καλοκαιριού δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο. Στην πλούσια γκάμα υλικών της ΓΙΩΤΗΣ θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για γλυκές δημιουργίες σε καλοκαιρινό mood. Όπως ο συνδυασμός μιας απολαυστικής Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ με ένα Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα φρούτα: ένα απόλυτα καλοκαιρινό επιδόρπιο, ιδανικό για τα ζεστά απογεύματα στη βεράντα μας ή για να τελειώσουμε υπέροχα ένα φροντισμένο γεύμα.

Με τη συνταγή μας θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό, δίχρωμο γλυκό σε ποτήρι, με γεύση εξωτικών φρούτων! Η καλοκαιρινή γεύση του ανανά γίνεται πιο εξωτική με το μυρωδάτο μάνγκο, το οποίο απογειώνει το γλυκό. Τόσο εύκολα!

Υλικά

1 κουτί Panna Cotta με σιρόπι φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
500 ml γάλα πλήρες
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ
1 μεγάλο, ώριμο μάνγκο

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε το μάνγκο και πολτοποιείτε το μισό στο μούλτι, μαζί με 2 κ.σ. νερό.
  • Κόβετε το υπόλοιπο μάνγκο σε λεπτά φετάκια. Κρατάτε μερικά φετάκια μάνγκο για το γαρνίρισμα και απλώνετε τα υπόλοιπα σε ανάλογα φαρδιά ποτήρια.
  • Ετοιμάζετε την Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τη μοιράζετε στα ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμη, ετοιμάζετε και το Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε στο μείγμα το πολτοποιημένο μάνγκο.
  • Το αφήνετε λίγη ώρα ώστε να αρχίσει ελαφρώς να πήζει και τότε το μοιράζετε στα ποτήρια, επάνω από την Panna Cotta.
  • Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε τα ποτήρια με φετάκια μάνγκο και φυλλαράκια δυόσμου.

Γλυκές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι

Panna Cotta με ζελέ ανανά και μάνγκο

Φρουί Ζελέ φράουλα με panna cotta δυόσμου

Παστάκι με βάση brownies

Παστάκι με βάση brownies, κρέμα και ζελέ κεράσι

Επίσης...

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Περισσότερα από

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.