Τα ανάλαφρα, δροσερά γλυκά του καλοκαιριού δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο. Στην πλούσια γκάμα υλικών της ΓΙΩΤΗΣ θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για γλυκές δημιουργίες σε καλοκαιρινό mood. Όπως ο συνδυασμός μιας απολαυστικής Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ με ένα Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα φρούτα: ένα απόλυτα καλοκαιρινό επιδόρπιο, ιδανικό για τα ζεστά απογεύματα στη βεράντα μας ή για να τελειώσουμε υπέροχα ένα φροντισμένο γεύμα.
Με τη συνταγή μας θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό, δίχρωμο γλυκό σε ποτήρι, με γεύση εξωτικών φρούτων! Η καλοκαιρινή γεύση του ανανά γίνεται πιο εξωτική με το μυρωδάτο μάνγκο, το οποίο απογειώνει το γλυκό. Τόσο εύκολα!
Υλικά
1 κουτί Panna Cotta με σιρόπι φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
500 ml γάλα πλήρες
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ
1 μεγάλο, ώριμο μάνγκο
Οδηγίες
- Καθαρίζετε το μάνγκο και πολτοποιείτε το μισό στο μούλτι, μαζί με 2 κ.σ. νερό.
- Κόβετε το υπόλοιπο μάνγκο σε λεπτά φετάκια. Κρατάτε μερικά φετάκια μάνγκο για το γαρνίρισμα και απλώνετε τα υπόλοιπα σε ανάλογα φαρδιά ποτήρια.
- Ετοιμάζετε την Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τη μοιράζετε στα ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Όταν είναι έτοιμη, ετοιμάζετε και το Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε στο μείγμα το πολτοποιημένο μάνγκο.
- Το αφήνετε λίγη ώρα ώστε να αρχίσει ελαφρώς να πήζει και τότε το μοιράζετε στα ποτήρια, επάνω από την Panna Cotta.
- Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
- Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε τα ποτήρια με φετάκια μάνγκο και φυλλαράκια δυόσμου.
Γλυκές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι
Φρουί Ζελέ φράουλα με panna cotta δυόσμου
Παστάκι με βάση brownies, κρέμα και ζελέ κεράσι