Το καλοκαίρι είναι η εποχή που, ναι, θέλουμε ένα γλυκό ελαφρύ και δροσερό, δεν θέλουμε όμως να περάσουμε ώρες στην κουζίνα. Η ΓΙΩΤΗΣ με μια γκάμα προϊόντων, μάς βοηθά να δημιουργήσουμε το γλυκό που ονειρευτήκαμε, όπως ένα καλοκαιρινό cheesecake, με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ, για ένα γλυκό ψυγείου που, απλά, θα ενθουσιάσει.
Στη συνταγή που προτείνουμε, η υπόθεση cheesecake ολοκληρώνεται πανεύκολα και νόστιμα, χάρη στα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ. Αυτό το απόλυτα καλοκαιρινό cheesecake συνδυάζεται με δροσερό ζελέ και φρέσκα φρούτα αντί για μαρμελάδα. Σκέφτεστε κάτι πιο καλοκαιρινό;
Υλικά
Για τη βάση:
1 συσκευασία μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα:
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml γάλα πλήρες
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ. γλυκού Ζελατίνη σε Σκόνη ΓΙΩΤΗΣ
Για την επικάλυψη:
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ
2-3 σφιχτά ροδάκινα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύετε καλά με το λωμένο βούτυρο.
- Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα με έλασμα, καλύπτοντας και μερικά χιλιοστά από τα πλαϊνά της φόρμας και με τη ράχη ενός κουταλιού το πιέζετε καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Ζεσταίνετε ελαφρά 5 κ.σ. από το γάλα και λιώνετε μέσα στη Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ. Την προσθέτετε στο υπόλοιπο γάλα και ετοιμάζετε με αυτό την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Αφήνετε την κρέμα να σταθεί λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Σ’ ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε και το δουλεύετε με πιρούνι μέχρι ν’ αφρατέψει. Το προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
- Απλώνετε το μείγμα κρέμας-τυριού επάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά.
- Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει, χωρίς να έχει στερεοποιηθεί.
- Καθαρίζετε τα ροδάκινα και κόβετε τη σάρκα τους σε κυβάκια.
- Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο και σκορπίζετε επάνω στην κρέμα τα κυβάκια ροδάκινου. Απλώνετε επάνω το ζελέ, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 3 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
Γλυκές και αλμυρές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι
Mousse με Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια και γιαούρτι