Follow us

Δίχρωμη τούρτα με παγωτό Βανίλια και Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

Δίχρωμη τούρτα-παγωτό

Υπάρχει κάτι πιο συνυφασμένο με το καλοκαίρι από το παγωτό; Το θέλουμε μόνιμα στο ψυγείο μας και σίγουρα είναι το πιο ευπρόσδεκτο καλοκαιρινό κέρασμα. Μιλάμε, βέβαια, για σπιτικό παγωτό, φτιαγμένο εύκολα και γρήγορα. Στη σειρά Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ και προϊόντων Ζαχαροπλαστικής βρήκαμε ό,τι χρειάζεται για ένα τέλειο παγωτό, ολοκληρωμένο με τη συνοδεία του: διαλέγουμε από τις 7 διαφορετικές γεύσεις όσες θέλουμε και το φτιάχνουμε πανεύκολα, χτυπώντας με κρύο γάλα.

Στη συνέχεια, το γαρνίρουμε με Garni ΓΙΩΤΗΣ και το ανάλογο σιρόπι ΓΙΩΤΗΣ: βύσσινο, σοκολάτα, φράουλα, καραμέλα ή το μαγικό Praline Dream!

Με τη συνταγή μας, θα φτιάξετε πολύ εύκολα μια λαχταριστή τούρτα-παγωτό, κρέμα μαζί με φράουλα. Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλους συνδυασμούς, όπως παγωτό σοκολάτα με παγωτό Cookies & Cream και σιρόπι Praline Dream ή, πιο κλασικά, παγωτό Παρφέ Σοκολάτα με Παγωτό Καϊμάκι και σιρόπι Βύσσινο!

Υλικά

1 συσκευασία μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Garni ζαχαροπλαστκής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
7-8 φρέσκες φράουλες
Σιρόπι Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακτεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα με έλασμα, καλύπτοντας και με τη ράχη ενός κουταλιού το πιέζετε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι.
  • Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε στο μείγμα τις λιωμένες φράουλες.
  • Το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει ελαφρά, οπότε παίρνετε τη μισή ποσότητα και την απλώνετε στη φόρμα επάνω στη βάση του μπισκότου. Αφήνετε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.
  • Ετοιμάζετε το Garni ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το κρατάτε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το αφήνετε στην κατάψυξη όσο χρειάζεται ώστε ν΄ αρχίσει να στερεοποιείται. Το βγάζετε, προσθέτετε το Garni και χτυπάτε το μείγμα.
  • Το απλώνετε στη φόρμα, επάνω στο παγωτό φράουλα -που έχει παγώσει τελείως- και επαναφέρετε στην κατάψυξη του ψυγείου μέχρι να στερεοποιηθεί.
  • Σερβίρετε την τούρτα-παγωτό σε κομμάτια, τοποθετώντας επάνω μια μπάλα από το υπόλοιπο παγωτό φράουλα και ραντίζετε με Σιρόπι Φράουλας ΓΙΩΤΗΣ.

Γλυκές και αλμυρές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι

Δίχρωμη τούρτα με παγωτό Βανίλια και Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

Τούρτα παγωτό φιστίκι

παγωτο καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι με κανταΐφι, καρύδα και ξηρούς καρπού

Επίσης...

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…

Περισσότερα από

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.