Follow us

Λαζάνια στον φούρνο με σολομό, γαρίδες, κολοκυθάκι και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Λαζάνια στο φούρνο

Στα καλοκαιρινά μας μαγειρέματα βάζουμε περισσότερη φαντασία, ακολουθώντας την ανέμελη διάθεση της εποχής. Πολύτιμη βοήθεια στις δημιουργίες μας δίνει η μεγάλη ποικιλία προϊόντων της ΓΙΩΤΗΣ, όπως η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, οι Κρέπες και ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και τόσα άλλα, που μπορούν να βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι μας, για τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε. Για ένα φιλικό κάλεσμα, δοκιμάστε μια συνταγή που σίγουρα θα αρέσει: λαζάνια σε καλοκαιρινό mood, με θαλασσινή γέμιση δεμένη υπέροχα με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ!

Θα χρειαστείτε μερικά φιλέτα σολομού και γαρίδες -μπορεί όμως να γίνει και χωρίς αυτές, αυξάνοντας την ποσότητα του ψαριού. Το κολοκυθάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά κάνουν το φαγητό πιο ανάλαφρο και μυρωδάτο. Συνοδέψτε με ένα δροσερό ροζέ κρασί και… περιμένετε συγχαρητήρια!

Υλικά

500 γρ. λαζάνια
500 γρ. σολομό σε φέτες, καθαρισμένο
250 γρ. μέτριες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κ. γάλα πλήρες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  • Κόβετε τις φέτες του σολομού σε κύβους 2Χ2 και τους ραντίζετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε μικρά κυβάκια. Πλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε ωμές, τις κόβετε στη μέση και τις αλατίζετε.
  • Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμυδάκια. Τα αφαιρείτε και βάζετε στο ίδιο τηγάνι τα κολοκυθάκια.
  • Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βγάζετε στην άκρη, επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 2’.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τους κύβους του σολομού, που τους σοτάρετε για 2' (απλώς ν’ αλλάξουν χρώμα) ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα.
  • Ανάβετε τον φούρνο στους 180ºC. Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε κρεμμύδι, κολοκυθάκια, γαρίδες και σολομό με τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε, κρατάτε λίγα κυβάκια σολομού για το γαρνίρισμα του φαγητού.
  • Προσθέτετε μερικές κουταλιές από την μπεσαμέλ και ανακατεύετε προσεκτικά.
  • Βράζετε αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεματάτε τα λαζάνια λίγα-λίγα μόνο για 1’ και τα βγάζετε σε σουρωτήρι (αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το στήσιμο του φαγητού στο σκεύος).
  • Σ’ ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ που έχετε λαδώσει καλά, απλώνετε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και επάνω στρώνετε στη σειρά λαζάνια, χωρίς κενά. Απλώνετε τη μισή γέμιση. Σκεπάζετε με δεύτερη στρώση λαζάνια και απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια και καλύπτετε με τη μπεσαμέλ, σκορπίζοντας επάνω μικρά κομματάκια σολομού.
  • Βάζετε το φαγητό στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Το αφήνετε να σταθεί 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Αλμυρές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι

Λαζάνια στον φούρνο με σολομό, γαρίδες, κολοκυθάκι και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Ογκρατέν με λαχανικά και μπεσαμέλ

Τάρτα με σολομό και μπρόκολο

Τάρτα με σολομό και μπρόκολο

Επίσης...

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Η πιο καλοκαιρινή σαλάτα: γλυκό καρπούζι, αλμυρή φέτα και αρωματικός δυόσμος σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Σοκολατένιες μπουκιές με φυστικοβούτυρο: Το υγιεινό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Ένα γρήγορο και υγιεινό γλυκάκι που θα σε χορτάσει με γεύση και ενέργεια.

Φτιάξε σπιτικές μπάρες ενέργειας σε 10 λεπτά

Οι σπιτικές μπάρες δημητριακών είναι ιδανικές για να τις έχεις πάντα μαζί σου, και φτιάχνονται εύκολα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Ένα τραπέζι γεμάτο Κυκλάδες

Με τη βοήθεια σπουδαίων σεφ των Κυκλάδων, ψαρέψαμε συνταγές από οκτώ νησιά, άλλες καθαρά παραδοσιακές, άλλες διαμορφωμένες με σύγχρονη ματιά. Όλες, όμως, καθρεφτίζουν με τον τρόπο τους την κυκλαδίτικη γαστρονομία.

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Τρία τέλεια γλυκά με σύκο

Τώρα που είναι η εποχή του, απολαύστε το σύκο σε τρεις παρασκευές.

Οι viral καλοκαιρινές συνταγές που ξεσηκώσαμε από το TikTok

Γρήγορες, εύκολες και δροσερές, οι παρακάτω συνταγές συλλέγουν χιλιάδες views και likes και αξίζουν το hype.

Η Ζάκυνθος μέσα από τρία πιάτα

Ανακαλύψτε τρεις συνταγές από το νησί του Ιονίου.