Follow us

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια σαλάτα από τις τρεις που σου έχουμε παρακάτω κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Σαλάτα με φρέσκα σύκα, μοτσαρέλα και προσούτο

Υλικά

  • ¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν με σιναπόσπορο
  • 16 φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια
  • 150 γρ. λεπτές φέτες jamon Serrano ή προσούτο, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 φλ. ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μείνει 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Ανακατεύουμε τα μπαστουνάκια της μοτσαρέλας και τις λωρίδες του jamon Serrano ή του προσούτο.
  3. Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 μεγάλα ρηχά πιάτα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα μοτσαρέλας - jamon ή προσούτο.
  4. Τακτοποιούμε τα σύκα στην κορυφή της σαλάτας (8 μισά σύκα σε κάθε πιάτο) και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Σαλάτα με κουνουπίδι, σάλτσα γιαουρτιού με κύμινο και μπρικ

Υλικά

1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κ.
Για τη σάλτσα:

  • 1 ½ φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. μπρικ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα ή τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το μπρικ και το κρεμμυδάκι.
  3. Βάζουμε το κουνουπίδι σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μπρικ, το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα

Υλικά

  • 3 μεγάλα ή 4 μικρά παντζάρια ψημένα ή βρασμένα
  • 150 γρ. πράσινα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα)
  • 2 πορτοκάλια σε φετάκια χωρίς μεμβράνες
  • 3/4 φλ. τσ. φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/3 φλ.τσ. χοντροσπασμένη ή κομμένη στη μέση καρυδόψιχα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • για τη βινεγκρέτ:
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκ.σκόρδο λυωμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τους βολβούς των παντζαριών, τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο (μπορούμε και να τα βράσουμε αλλά ψητά γίνονται πιο νόστιμα). Οταν μισοκρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά τα υλικά.
  2. Σε απλωτή σαλατιέρα χοντροκόβουμε τα πράσινα σαλατικά και τα ανακατεύουμε με λίγη βινεγκρέτ.
  3. Απλώνουμε επάνω τις φέτες των παντζαριών, τα κρεμμυδάκια, το πορτοκάλι, τη φέτα, τα καρύδια και το δυόσμο.
  4. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

* Oktoberfest party στο σπίτι

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.