Follow us

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του σολομού.

Πένες με Φρέσκο Σολομό και Βασιλικό

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 300 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού σε μικρούς κύβους
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 500 γρ. τριμμένες ώριμες ντομάτες
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίξτε τις ντομάτες, αλατίστε και βράστε τη σάλτσα για 10'.
  3. Ρίξτε στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού, το τυρί κρέμα, τον βασιλικό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση άλλα 5'-6', μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός.
  4. Ανακατέψτε με τις πένες και σερβίρετε.

Φιογκάκια με Σολομό

Υλικά

  • 1 πακέτο φιογκάκια (500 γρ.)
  • 600 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • ½ ποτηράκι του κρασιού σαμπάνια
  • 300 γρ. χαβιάρι

Εκτέλεση

  1. Βράζω τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.
  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μια δυο βράσεις ρίχνω τη βότκα και τη σαμπάνια.
  3. Κόβω τον μισό σολομό σε στενόμακρα κομμάτια και τον ρίχνω στην κατσαρόλα.
  4. Μόλις πάρει μια δυο βράσεις, προσθέτω τα ζυμαρικά, κουνάω την κατσαρόλα μια δυο φορές και σβήνω τη φωτιά.
  5. Σε μια πιατέλα αδειάζω τα ζυμαρικά, τρίβω από πάνω πιπέρι, κάνω τον υπόλοιπο σολομό ρολάκια και τα βάζω ένα ένα πάνω στα ζυμαρικά.
  6. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  7. Σε κάθε ρολάκι σολομού βάζω από ένα κουταλάκι του γλυκού χαβιάρι.
  8. Σερβίρω το φαγητό ζεστό στην πιατέλα.

Ταλιατέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Σολομού

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους για τη σάλτσα.
  2. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέστε το φιλέτο του σολομού, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίστε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3'-4'.
  4. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το νερό από τα ζυμαρικά και το σπανάκι.
  5. Αφήστε για 2' στη φωτιά, προσθέστε τις ταλιατέλες, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας τα πιάτα με τον άνηθο και την τριμμένη παρμεζάνα.

* 3 ομελέτες για το brunch σου

Επίσης...

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Περισσότερα από

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.