Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του σολομού.
Πένες με Φρέσκο Σολομό και Βασιλικό
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 300 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού σε μικρούς κύβους
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 500 γρ. τριμμένες ώριμες ντομάτες
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίξτε τις ντομάτες, αλατίστε και βράστε τη σάλτσα για 10'.
- Ρίξτε στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού, το τυρί κρέμα, τον βασιλικό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση άλλα 5'-6', μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός.
- Ανακατέψτε με τις πένες και σερβίρετε.
Φιογκάκια με Σολομό
Υλικά
- 1 πακέτο φιογκάκια (500 γρ.)
- 600 γρ. καπνιστό σολομό
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
- ½ ποτηράκι του κρασιού σαμπάνια
- 300 γρ. χαβιάρι
Εκτέλεση
- Βράζω τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.
- Βάζω την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μια δυο βράσεις ρίχνω τη βότκα και τη σαμπάνια.
- Κόβω τον μισό σολομό σε στενόμακρα κομμάτια και τον ρίχνω στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει μια δυο βράσεις, προσθέτω τα ζυμαρικά, κουνάω την κατσαρόλα μια δυο φορές και σβήνω τη φωτιά.
- Σε μια πιατέλα αδειάζω τα ζυμαρικά, τρίβω από πάνω πιπέρι, κάνω τον υπόλοιπο σολομό ρολάκια και τα βάζω ένα ένα πάνω στα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σε κάθε ρολάκι σολομού βάζω από ένα κουταλάκι του γλυκού χαβιάρι.
- Σερβίρω το φαγητό ζεστό στην πιατέλα.
Ταλιατέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Σολομού
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους για τη σάλτσα.
- Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέστε το φιλέτο του σολομού, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίστε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3'-4'.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, το νερό από τα ζυμαρικά και το σπανάκι.
- Αφήστε για 2' στη φωτιά, προσθέστε τις ταλιατέλες, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας τα πιάτα με τον άνηθο και την τριμμένη παρμεζάνα.