Follow us

Εσύ μπορείς να αντισταθείς στους αφράτους λουκουμάδες;

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια από τις παρακάτω συνταγές για λουκουμάδες κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

Λουκουμάδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 20 γραμμ. μαγιά
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 φλιτζ. του καφε σπορέλαιο

Για το τηγάνισμα

  • μπόλικο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • μέλι και κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και το σπορέλαιο.
  2. Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
  4. Ενώνουμε το αλεύρι με το υγρό μίγμα και δουλεύουμε καλά με το σύρμα (αυγογδάρτη) της κουζίνας ώστε να γίνει ομοιογενές και να μην έχει σβώλους.
  5. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  6. Δουλεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό το μίγμα.
  7. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο καλά σε μια κατσαρόλα.
  8. Μόλις κάψει με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ζύμη και τη ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
  9. Έχουμε δίπλα 1 ποτήρι με χλιαρό νερό για να ξεπλένουμε το κουτάλι.
  10. Μόλις οι λουκουμάδες γίνουν χρυσοί τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  11. Μόλις τελειώσει το τηγάνισμα τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα.

Λουκουμάδες με μήλο

Υλικά

  • 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 εκ. (1 φλ.)
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
  • 1 γερή πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό
  • ½ φλ. γάλα
  • Χυμός λεμονιού
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μήλα σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε με το μίξερ ξεχωριστά το αβγό και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα, αν έχουμε.
  7. Με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι (όχι να καπνίζει).
  8. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Υλικά

  • 3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 κουτ. του γλυκού μαγιά ξηρή
  • 200 γραμ. γάλα εβαπορέ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα

  • μέλι, σουσάμι, καρύδια, κανέλα, σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
  2. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξηρή μαγιά.
  3. Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια όμορφη και ελαστική ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί για δυο τρεις ώρες.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης.
  7. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

* 3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.