Follow us

Φτιάξτε φοβερούς αλμυρούς λουκουμάδες

Δοκίμασε κι εσύ την αλμυρή παραλλαγή είτε με γραβιέρα, είτε με πατάτα και τσίπουρο είτε με μελιτζάνα.

ΓΡΑΒΙΕΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Δοκίμασε κι εσύ να φτιάξεις τις τρεις συνταγές για αλμυρούς λουκουμάδες που ακολουθούν.

Γραβιερολουκουμάδες

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 400 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 900 γρ. χλιαρό νερό
  • ½ ποτηράκι του κρασιού ποτό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • τριμμένη γραβιέρα ή μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι.
  2. Διαλύω τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό που έχω και την προσθέτω στο αλεύρι.
  3. Βάζω μέσα στο αλεύρι τη ζάχαρη, το αλάτι, το ποτό, το ξύσμα και σιγά σιγά το νερό.
  4. Προσθέτω και τη γραβιέρα και τα ζυμώνω όλα πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
  5. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω σε χλιαρό μέρος γύρω στα 30 - 35 λεπτά.
  6. Βάζω αρκετό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω κουταλάκι κουταλάκι από τη ζύμη και τηγανίζω.
  7. Όταν πάρουν ξανθό χρώμα οι λουκουμάδες, τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
  8. Σερβίρω αμέσως με μέλι ή γραβιέρα.

Πατατολουκουμάδες με Τσίπουρο

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλιές τσίπουρο
  • 200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • 4 - 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις βράσουν, τις σουρώνω και έτσι όπως είναι ζεστές τις λιώνω με το πιρούνι.
  3. Σε μια λεκάνη βάζω τις λιωμένες πατάτες, τα αβγά, το βούτυρο, το τσίπουρο, τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, το ξύσμα και πιπέρι.
  4. Τα ανακατεύω όλα να ενωθούν μεταξύ τους.
  5. Σκεπάζω τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
  6. Βάζω σε έναν δίσκο αλεύρι.
  7. Πλάθω τους λουκουμάδες σαν κεφτεδάκια, τους αλευρώνω, βάζω λάδι στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνω έναν έναν τους λουκουμάδες και τους τηγανίζω.

Λουκουμάδες Μελιτζάνας

Υλικά

  • 10 τρυφερές μελιτζάνες (για να μην έχουν σπόρους)
  • μια χούφτα αλάτι χοντρό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 λίτρο μπύρα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια μικρά.
  2. Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.
  4. Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, στύβουμε με το χέρι ανακατεύουμε με το κουρκούτι.
  5. Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.
  6. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ’ το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση.
  8. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.
  9. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.

* 4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.