Follow us

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για μεζέδες που είναι ό,τι πρέπει για ένα τραπέζι με φίλους.

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4 µέτριες πατάτες βρασµένες
  • 4 µέτρια ψιλοκοµµένα κρεµµύδια
  • τριµµένος δυόσµος
  • τριµµένη µαντζουράνα
  • ψιλοκοµµένος µαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Εκτέλεση

  1. Το προηγούµενο βράδυ µουλιάζουµε τα ρεβίθια
  2. Την εποµένη, τους ρίχνουµε σόδα και τα αφήνουµε άλλη µισή ώρα να µουλιάσουν.
  3. Στη συνέχεια τα ξεπλένουµε καλά, 3-4 φορές. Βάζουµε όλα τα υλικά στο µίξερ και τα θρυµµατίζουµε.
  4. Αν το µείγµα µας είναι αραιό για να το πλάσουµε προσθέτουµε λίγο αλεύρι και το πλάθουµε µε τα χέρια µας ώσπου να γίνει µια ενιαία µάζα.
  5. Πλάθουµε στρογγυλά κεφτεδάκια σε µέγεθος της αρεσκείας µας, τα αλευρώνουµε και τα τηγανίζουµε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.

Κρασοκαπαμάς

Υλικά

  • 800 γραμμ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 12 κρεμμυδάκια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
  • 4 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κρασί άσπρο όσο πάρει μέχρι να ψηθεί το κρέας. (Σ’ αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε καθόλου νερό, μόνο κρασί)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  2. "Σβήνουμε" μ’ ένα κρασοπότηρο κρασί.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ακόμη κρασοπότηρο κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  4. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο κρασί αν το κρέας χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.

Μπουγιουρντί

Υλικά

  • 1 ώριµη ντοµάτα ξεφλουδισµένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κοµµάτι φέτα
  • 2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε µικρά κοµµατάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισµένη ντοµάτα.
  2. Για να ξεφλουδίσουµε εύκολα ντοµάτες τις βουτάµε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν µόνη της ευκολότατα).
  3. Κόβουµε και τη φέτα σε µικρά κοµµατάκια και την πιπεριά σε µικρά ροδελάκια.
  4. Προαιρετικά µπορούµε να προσθέσουµε ό,τι άλλο µαλακό τυρί θέλουµε αν και ακόµη και µε σκέτη φέτα γίνεται θαυµάσιο.
  5. Ανακατεύουµε µαζί όλα τα υλικά και τα βάζουµε σε ένα µικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε µικρό πυρίµαχο σκεύος.
  6. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουµε µε τη ρίγανη.
  7. Ψήνουµε στους 200 βαθµούς για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.

* 3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.