Follow us

3 συνταγές με φασολάκια και κρέας

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές με πρωταγωνιστή τα φασολάκια.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές που έχουν πρωταγωνιστή τα φασολάκια.

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Υλικά

  • 1/2 κιλό µοσχάρι
  • 4-5 πατάτες µέτριες
  • 1 µατσάκι άνηθο
  • µισό φλιτζάνι κρασί λευκό
  • µισό κιλό φασολάκια µπαρµπούνια
  • 2 κρεµµύδια ξερά
  • 1 τοµατοχυµό
  • 3 ντοµάτες ψιλοκοµµένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πολύ λίγη ζάχαρη
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας µε το κρεµµυδάκι και τον άνηθο και σβήνουµε µε το κρασί µας.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουµε τα φασολάκια και τα ανακατεύουµε όλα µαζί και ρίχνουµε και τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες και τον τοµατοχυµό και νερό όσο να σκεπαστεί η κατσαρόλα.
  3. Τα αφήνουµε να βράσουν περίπου µια ώρα.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Υλικά

  • 1-1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκος μπαχάρι
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
  2. Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά γυρνώντας το 1 φορά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
  5. Βάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι.
  6. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε προσεχτικά.
  7. Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε ακόμα 1 ώρα περίπου.
  8. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Φασολάκια με Χοιρινό στο Φούρνο

Υλικά

  • 700 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμός από 4 λεμόνια
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλ. θυμάρι
  • μισή κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χυμό λεμονιού, με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Βουτάμε μέσα το χοιρινό και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
  3. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα λαχανικά από τη μαρινάδα.
  8. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ρίχνουμε ελάχιστη από τη μαρινάδα στο ταψί.
  9. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Επίσης...

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Περισσότερα από

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.