Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές που έχουν πρωταγωνιστή τα φασολάκια.
Μοσχάρι µε Φασολάκια
Υλικά
- 1/2 κιλό µοσχάρι
- 4-5 πατάτες µέτριες
- 1 µατσάκι άνηθο
- µισό φλιτζάνι κρασί λευκό
- µισό κιλό φασολάκια µπαρµπούνια
- 2 κρεµµύδια ξερά
- 1 τοµατοχυµό
- 3 ντοµάτες ψιλοκοµµένες
- αλάτι
- πιπέρι
- πολύ λίγη ζάχαρη
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρέας µε το κρεµµυδάκι και τον άνηθο και σβήνουµε µε το κρασί µας.
- Στη συνέχεια ρίχνουµε τα φασολάκια και τα ανακατεύουµε όλα µαζί και ρίχνουµε και τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες και τον τοµατοχυµό και νερό όσο να σκεπαστεί η κατσαρόλα.
- Τα αφήνουµε να βράσουν περίπου µια ώρα.
Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο
Υλικά
- 1-1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 70 γρ. πελτέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κόκκος μπαχάρι
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
- Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά γυρνώντας το 1 φορά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
- Βάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε προσεχτικά.
- Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε ακόμα 1 ώρα περίπου.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.
Φασολάκια με Χοιρινό στο Φούρνο
Υλικά
- 700 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 500 γρ. φασολάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμός από 4 λεμόνια
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλ. θυμάρι
- μισή κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χυμό λεμονιού, με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και αλάτι σε ένα μπολ.
- Βουτάμε μέσα το χοιρινό και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα λαχανικά από τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και ρίχνουμε ελάχιστη από τη μαρινάδα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.