Follow us

3 συνταγές για νόστιμες πουτίγκες

Δείτε εντός τρεις συνταγές για ένα επιδόρπιο ιδανικό για τα τραπέζια των γιορτών.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Δείτε παρακάτω τρεις συνταγές για πουτίγκα, ένα επιδόρπιο ιδανικό για τα τραπέζια των γιορτών.

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Υλικά

  • 4 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 δόσεις βανιλίνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 ασπράδια
  • Για τη σάλτσα
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -170ο C.
  2. Καβουρδίζουμε ελαφρότατα τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν σαν σκόνη.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, γύρω στα 3 -5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε την πουτίγκα: κοσκινίζουμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ζάχαρη -αμύγδαλα -κακάο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 16 πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Υλικά

  • 60 γρ. κουβερτούρα σε κυβάκια
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 160 ml γάλα
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • λίγο βούτυρο για τα φορμάκια

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ.
  3. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  6. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
  7. Για τη σος, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1½ φλιτζ. νερό, την κανέλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  8. Μοιράζουμε τη σος στα φορμάκια και ψήνουμε για 40'.
  9. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 3 κ.σ. σταφίδα ξανθιά
  • 1/2 φλ. cointreau ή grand marnier
  • 1/3 φλ. ανθόμελο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. τσουρέκι* χωρίς την κρούστα

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. cointreau ή grand marnier
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν στο cointreau ή στο grand marnier για δύο ώρες. Στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό.
  2. Χτυπάμε μαζί τα αβγά, το μέλι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το cointreau ή στο grand marnier που κρατήσαμε από το στράγγισμα των σταφίδων.
  3. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 250 ml και μοιράζουμε τις μισές σταφίδες.
  4. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, σε μέγεθος που θα ταιριάζει στα φορμάκια.
  5. Μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταφίδες και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα τσουρέκι.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αβγά –μέλι –γάλα -κρέμα γάλακτος -cointreau (ή grand marnier) και αφήνουμε τα φορμάκια να μείνουν για 4 –5 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  8. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό, που θα φθάνει μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για 30 –40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να μείνουν 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.
  9. Φτιάχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού: Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματισθούν κορφές. Ανακατεύουμε μέσα το cointreau ή το grand marnier, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τις πουτίγκες και σερβίρουμε.

*Αντί για τσουρέκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανετόνε ή κέικ βανίλιας ή μπριος ή ότι άλλο γλυκό ψωμοειδές έχουμε.

* 2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Επίσης...

3 συνταγές με αρνί

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις πεντανόστιμες παραλλαγές για να απολαύσετε το αρνί.

3 συνταγές με πράσα

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός με πρωταγωνιστή το πράσο.

Περισσότερα από

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

3 συνταγές με κρέας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χοιρινό, αγριογούρουνο ή μοσχάρι; Η επιλογή είναι δική σου.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

3 εορταστικές συνταγές με κάστανο

Δοκίμασε αυτές τις τρεις προτάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μια σούπα, μια πίτα και ένα κυρίως.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 παρασκευές με αβοκάντο που θα λατρέψεις

Και ναι, εντός της λίστας περιλαμβάνεται και το λαχταριστό γουακαμόλε.

3 συνταγές με φασολάκια και κρέας

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές με πρωταγωνιστή τα φασολάκια.

3 συνταγές για γίγαντες

Δοκίμασε τις τρεις παρακάτω συνταγές για γίγαντες στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή και με μπίρα.