Follow us

3 συνταγές για νόστιμα αλμυρά μάφιν

muffin με κολοκυθάκια και τυρί

Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές για αλμυρά μάφιν.

Μάφιν με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Υλικά

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 cl γάλα
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο ψημένο (πολέντα)
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ετοιμάζουμε τον χυλό από καλαμποκάλευρο: Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και ίση ποσότητα νερό.
  3. Ρίχνουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο, αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Θέλει περίπου 10'.
  4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ή μια στενόμακρη και στρώνουμε τον πάτο της με τις μισές φέτες ζαμπόν.
  5. Απλώνουμε πάνω στο ζαμπόν τη μισή πολέντα και πάνω της τα τυριά.
  6. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πολέντα και στην επιφάνεια στρώνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν.
  7. Ψήνουμε για 15'-20' περίπου.
  8. Ξεφορμάρουμε και τρώμε το κέικ ζεστό, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Εύκολα Μάφιν με Μπρόκολο και Καρότο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 600 γρ. μπρόκολο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε το μπρόκολο μαζί με το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά και το τυρί, μαζί με το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 40'.
  • Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν λίγο τα μάφιν.

Μάφιν με Φέτα και Πορτοκάλι

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • 3 αβγά
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.
  • Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.
  • Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.
  • Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.
  • Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Επίσης...

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Περισσότερα από

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.

Ποιος δεν αγαπάει την τυρόπιτα;

Η πιο εύκολη κι αγαπημένη πίτα σε τρεις παραλλαγές (μία από αυτές είναι σούπερ απλή και γίνεται στο τηγάνι!).

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Παραδοσιακές συνταγές για την Πρωτομαγιά: Γεύσεις που συνοδεύουν τη γιορτή της φύσης

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην Ελλάδα, το φαγητό της Πρωτομαγιάς συνδέεται με τη φύση, την αναγέννηση και τη χαρά της ζωής.

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Οι παρακάτω συνταγές συνδυάζουν υγιεινές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο δύναμη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.