Follow us

3 συνταγές για νόστιμα αλμυρά μάφιν

muffin με κολοκυθάκια και τυρί

Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές για αλμυρά μάφιν.

Μάφιν με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Υλικά

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 cl γάλα
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο ψημένο (πολέντα)
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ετοιμάζουμε τον χυλό από καλαμποκάλευρο: Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και ίση ποσότητα νερό.
  3. Ρίχνουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο, αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Θέλει περίπου 10'.
  4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ή μια στενόμακρη και στρώνουμε τον πάτο της με τις μισές φέτες ζαμπόν.
  5. Απλώνουμε πάνω στο ζαμπόν τη μισή πολέντα και πάνω της τα τυριά.
  6. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πολέντα και στην επιφάνεια στρώνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν.
  7. Ψήνουμε για 15'-20' περίπου.
  8. Ξεφορμάρουμε και τρώμε το κέικ ζεστό, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Εύκολα Μάφιν με Μπρόκολο και Καρότο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 600 γρ. μπρόκολο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε το μπρόκολο μαζί με το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά και το τυρί, μαζί με το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 40'.
  • Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν λίγο τα μάφιν.

Μάφιν με Φέτα και Πορτοκάλι

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • 3 αβγά
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.
  • Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.
  • Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.
  • Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.
  • Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Επίσης...

Vegan κέικ καρότου και πορτοκαλιού: Φυσικές γεύσεις για κάθε στιγμή

Ανακαλύψτε δύο λαχταριστές συνταγές για vegan κέικ που συνδυάζουν φυσικές γεύσεις και υγιεινές πρώτες ύλες.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ζεστά ροφήματα: Τα ιδανικά ποτά για τον κρύο καιρό

Είτε επιλέξετε ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά, είτε απολαύσετε μια κούπα σοκολάτα ή τσάι, τα ζεστά ροφήματα προσφέρουν μια αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης που είναι ιδανική για την εποχή.

3 νόστιμες σαλάτες που κάνουν και για κυρίως

Βρείτε εντός τρεις νόστιμες συνταγές για χορταστικές σαλάτες.

Τι τρώμε μετά τις γιορτές;

Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε ελαφρύτερες, αλλά εξίσου απολαυστικές επιλογές, που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την ισορροπία χωρίς να στερηθούμε τη γεύση και την ευχαρίστηση του φαγητού.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γεύσεις για τον Ιανουάριο: Ζεστές χειμωνιάτικες σούπες

Από την κλασική κοτόσουπα μέχρι αρωματικές βελουτέ και λαχταριστές σούπες λαχανικών, αυτές οι συνταγές φέρνουν θαλπωρή στο τραπέζι σας, αξιοποιώντας εποχιακά υλικά και πλούσιες γεύσεις.

3 συνταγές με γλυκοπατάτα

Δοκιμάστε τις παρακάτω τρεις συνταγές με γλυκοπατάτα, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τα πιάτα σας με κρέας.

Dry January: Ξεκινήστε τη χρονιά με γευστικά non-alcoholic cocktails

Ο Ιανουάριος είναι η ιδανική ευκαιρία για μια νέα αρχή, και το Dry January μας προσκαλεί να πούμε "όχι" στο αλκοόλ και "ναι" σε απολαυστικά non-alcoholic cocktails που υπόσχονται γεύση, διασκέδαση και ανανέωση.