Follow us

3 συνταγές για νόστιμα αλμυρά μάφιν

muffin με κολοκυθάκια και τυρί

Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές για αλμυρά μάφιν.

Μάφιν με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Υλικά

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 cl γάλα
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο ψημένο (πολέντα)
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ετοιμάζουμε τον χυλό από καλαμποκάλευρο: Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και ίση ποσότητα νερό.
  3. Ρίχνουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο, αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Θέλει περίπου 10'.
  4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ή μια στενόμακρη και στρώνουμε τον πάτο της με τις μισές φέτες ζαμπόν.
  5. Απλώνουμε πάνω στο ζαμπόν τη μισή πολέντα και πάνω της τα τυριά.
  6. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πολέντα και στην επιφάνεια στρώνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν.
  7. Ψήνουμε για 15'-20' περίπου.
  8. Ξεφορμάρουμε και τρώμε το κέικ ζεστό, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Εύκολα Μάφιν με Μπρόκολο και Καρότο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 600 γρ. μπρόκολο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε το μπρόκολο μαζί με το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά και το τυρί, μαζί με το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 40'.
  • Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν λίγο τα μάφιν.

Μάφιν με Φέτα και Πορτοκάλι

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • 3 αβγά
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.
  • Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.
  • Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.
  • Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.
  • Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Περισσότερα από

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.