Βρες παρακάτω τρεις πανεύκολες ιδέες για γέμιση στη ζύμη της πίτσας σας.
Γέμιση για πίτσα Ναπολιτάνα (με αντσούγιες, χωρίς τυρί)
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας
- 10 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι στραγγισμένα
- 1 -2 κ.σ. μαύρες ελιές σε φέτες (αν θέλουμε)
- φύλλα βασιλικού
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τη ζύμη της πίτσας τελείως (μισή ώρα).
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και αραδιάζουμε επάνω τις αντσούγιες, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, μερικά φύλλα βασιλικού και τις ελιές- αν χρησιμοποιούμε- και σερβίρουμε αμέσως.
Γέμιση για πίτσα με μελιτζάνα
Υλικά
- 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα σε φέτες ξεπικρισμένες σε αλατισμένο νερό
- 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- σάλτσα ντομάτα αν θέλουμε
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τις φέτες της μελιτζάνας με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ 140ο C λίγα λεπτά να μαλακώσουν γυρίζοντας μια φορά.
- Ανακατεύουμε τα τυριά σε μπολ.
- Απλώνουμε το μισό τυρί στην πίτσα, βάζουμε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Αν θέλουμε, απλώνουμε σάλτσα ντομάτα στην πίτσα πριν ξεκινήσουμε να βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Γέμιση για πίτσα Μαργαρίτα
Υλικά
- σάλτσα ντομάτα
- φέτες μοτσαρέλας
- ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση
Αλείφουμε την πίτσα με λίγη σάλτσα ντομάτα, τη σκεπάζουμε με τις φέτες της μοτσαρέλας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε.