Follow us

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ

Δοκίμασε αυτούς τους τρεις "ιδιαίτερους" τρόπους για να φας τη μπριζόλα σου.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Υλικά

  • 8 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζ. τραχανά ξινό (ιδανικός ο κρητικός ξινόχοντρος)
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 γεμάτο κ.γλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα βάζουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  3. Πάνω τους σκορπίζουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και τα ντοματίνια.
  4. Σε ένα μπολ (ή στο μούλτι) ανακατεύουμε καλά το κρασί με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μπριζόλες.
  5. Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις βράσει πασπαλίζουμε με τον τραχανά. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί με το ζουμί του ταψιού και ψήνουμε για 10'-15', ανάλογα με τον τραχανά. Φροντίζουμε να μην τον παραψήσουμε, ώστε να βγει σπυρωτός.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη και σερβίρουμε.

Μπριζολοσαλάτα

Υλικά

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος
  • 15-20 φύλλα σπανάκι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο φρέσκο χρένο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 8 μικρά ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνεις την μπριζόλα σε αντικολλητική σχάρα ή στο γκριλ, ανάλογα με την προτίμησή σου.
  2. Βάζεις σε ένα μπολ το βούτυρο, το σπανάκι και το χρένο και τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι.
  3. Κόβεις τα ντοματίνια σε φέτες και τα προσθέτεις στο μπολ. Κάνεις το ίδιο και για τα ραπανάκια και το κρεμμύδι.
  4. Τα μεταφέρεις σε ένα μεγάλο πιάτο και τοποθετείς επάνω τους, την μπριζόλα, αφού προηγουμένως την έχεις κόψει σε λεπτές φέτες.
  5. Συμπληρώνεις με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρεις.

"Μεθυσμένες" Χοιρινές Μπριζόλες με Δεντρολίβανο

Υλικά

  • 5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
  • 4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κουτάκι μπίρα 330 ml

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δεντρολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
  3. Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερωμένες σφηνωτά τη μία με την άλλη.
  4. Ρίχνουμε τη μπύρα, ελαχιστο λάδι, γιατί έχουν αρκετό λίπος, και βάζουμε στο φούρνο.
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά.
  6. Όταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.

* Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Επίσης...

3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

Περισσότερα από

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι