Follow us

Οι αγκινάρες αλλιώς

Απολαυστικές συνταγές που δίνουν νέα διάσταση στην αγαπημένη μας αγκινάρα.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύτιμο λαχανικό της μεσογειακής κουζίνας, γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά. Αν και συχνά τις απολαμβάνουμε παραδοσιακά, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να τις μαγειρέψουμε και να τις αναδείξουμε. Παρακάτω θα βρείτε απολαυστικές συνταγές που δίνουν νέα διάσταση στην αγαπημένη μας αγκινάρα.

Αγκινάρες με παρμεζάνα στο γκριλ

Αν αναζητάτε έναν γρήγορο αλλά εντυπωσιακό τρόπο να απολαύσετε τις αγκινάρες, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή. Με λίγα υλικά αλλά πλούσια γεύση, οι αγκινάρες γίνονται τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά, με την παρμεζάνα να χαρίζει μοναδικό άρωμα.

Οι αγκινάρες αλλιώς

Νηστίσιµες Αγκινάρες αλά Πολίτα

Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή της πολίτικης κουζίνας, που αναδεικνύει τη γεύση της αγκινάρας σε όλο της το μεγαλείο. Χωρίς ζωικά προϊόντα, αλλά γεμάτη αρώματα από άνηθο, καρότο και λεμόνι, αυτή η νηστίσιμη εκδοχή των αγκινάρων αλά πολίτα είναι ιδανική για όσους ακολουθούν νηστεία ή απλώς προτιμούν ένα ελαφρύ, χορτοφαγικό γεύμα.

Νηστίσιµες Αγκινάρες αλά Πολίτα

Κροκέτες με Αγκινάρες

Αν θέλετε έναν πρωτότυπο και τραγανό μεζέ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, οι κροκέτες με αγκινάρες είναι η τέλεια επιλογή. Με χρυσαφένια κρούστα και πλούσια, αρωματική γέμιση, αυτές οι κροκέτες συνδυάζουν τη μοναδική γεύση της αγκινάρας με τυριά και μυρωδικά, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Κροκέτες με Αγκινάρες

Αγκιναρόπιτα ανοιχτή με κρέμα από γιαούρτι και αβγά

Μια διαφορετική προσέγγιση στην παραδοσιακή αγκιναρόπιτα, που συνδυάζει την ελαφριά υφή του γιαουρτιού με την πλούσια γεύση των αβγών και των αγκινάρων. Αυτή η ανοιχτή πίτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή για να συνοδεύσει ένα τραπέζι με μεζέδες.

Αγκιναρόπιτα ανοιχτή με κρέμα από γιαούρτι και αβγά

Επίσης...

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Γλυκά που ταιριάζουν στη νηστεία

Ακόμα και κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα γλυκίσματα που θα ικανοποιήσουν τη διάθεση για γλυκό, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές και υγιεινές επιλογές.

Περισσότερα από

Τι τρώμε στη νηστεία;

Τι ακριβώς τρώμε στη νηστεία και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα, με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Εκρηκτική γεύση από θάλασσα: Συνταγές με μύδια για κάθε περίσταση

Τα μύδια προσφέρουν υπέροχες γεύσεις και μπορούν να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα όπως πιλάφι, λινγκουίνι ή σαγανάκι.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Τρεις συνταγές για παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά

Γαλακτομπούρεκο, σάµαλι ή εκμέκ: η επιλογή είναι δική σου.

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.