
Δοκιμάστε τις τρεις νόστιμες νηστίσιμες συνταγές με αρακά που θα βρείτε παρακάτω.
Αρακάς µε Αγκινάρες και Ντοµάτα
Υλικά
- 1 κιλό αρακάς
- 1 σακούλα αγκινάρες κατεψυγµένες
- 2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
- 1 κονσέρβα ντοµάτα
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 µατσάκι άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι.
- Ρίχνουµε την ντοµάτα, τον πελτέ και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουµε να πάρει βράση.
- Ρίχνουµε τον αρακά, τις αγκινάρες και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουµε.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει µέχρι να µείνουν µε τη σάλτσα τους.
Αρακάς με Μανιτάρια
Υλικά
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 2 φρέσκα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας μάραθο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- λίγο λάδι
- νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει σχεδόν την ποσότητα του φαγητού
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια τα οποία έχουν κοπεί σε κομματάκια σε λάδι.
- Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην κατσαρόλα για λίγο.
- Ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει λίγο το φαγητό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομματάκια, το αλάτι και το μάραθο και ανακατεύουμε λίγο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 20-25 λεπτά τουλάχιστον σε μέτρια φωτιά.
Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός
Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κούπες ντομάτα τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε σταδιακά τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.
- Τελευταίο ρίχνουμε τον άνηθο.
- Τα φέρνουμε όλα 2-3 γύρες και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμετη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα.