Follow us

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Υλικά

Για την πανακότα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνας
Για το κουλί φράουλας:
250 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
φράουλες και φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσανάκια τους.
  2. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σ' ένα βαθύ πιάτο με κρύο νερό.
  3. Σχίζουμε τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος.
  4. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3΄.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας , που έχουν μαλακώσει.
  7. Τα πιέζουμε κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  8. Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
  9. Φτιάχνουμε το κουλί: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό.
  10. Τότε προσθέτουμε τις φράουλες, αφήνουμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  11. Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ και βάζουμε το κουλί στο ψυγείο.
  12. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την κρέμα , την καλύπτουμε με το κουλί και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας και κομμένες φράουλες.

Πανακότα με Κρέμα Καρύδας και Σάλτσα Ανανά

Υλικά

  • 1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. το καθένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αποξηραμένο ανανά
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σφηνάκια ρούμι
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη καρύδα
  • φρέσκια μέντα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα καρύδας και 100 γρ. ζάχαρη και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση.
  2. Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε αρκετό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τα φύλλα της ζελατίνης στο ζεστό μείγμα του γάλακτος καρύδας, ανακατέψτε για να διαλυθούν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 8 ποτήρια.
  3. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και το τριμμένο τζίντζερ. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέστε τον ανανά ψιλοκομμένο. Ύστερα από 2-3 λεπτά σβήστε με το ρούμι και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Για να σερβίρετε, πασπαλίστε την επιφάνεια με την καρύδα, μοιράστε τη σάλτσα ανανά και προσθέστε τη μέντα ψιλοκομμένη.

Aν χρησιμοποιήσετε ανανά σε σιρόπι από κονσέρβα, μειώστε τη ζάχαρη σε 80 γραμμάρια.

Σοκολατένια Πανακότα με Φράουλα

Υλικά

  • 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη

Για τη σος

  • 500 γρ. φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, βάζοντας πάνω της μια μεμβράνη που να εφάπτεται με το μείγμα, για να μην πιάσει πέτσα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη 6-7 φορμάκια. Μοιράζουμε το μείγμα και κρυώνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο.
  5. Για τη σάλτσα, χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες με την άχνη και το κονιάκ.
  6. Στρώνουμε τη βάση του πιάτου με λίγη σάλτσα και ξεφορμάρουμε πάνω της το γλυκό.

Αν δεν έχουμε φράουλες, βάζουμε ροδάκινα ή βερίκοκα ή ζεσταίνουμε μαρμελάδα φράουλα με 3-4 κ.σ. νερό και χτυπάμε το μίγμα στο μούλτι.

* Δροσιστικά ροφήματα για την άνοιξη

Επίσης...

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Περισσότερα από

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.

Σοκολατένιες μπουκιές με φυστικοβούτυρο: Το υγιεινό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Ένα γρήγορο και υγιεινό γλυκάκι που θα σε χορτάσει με γεύση και ενέργεια.