Follow us

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Πώς τα τρώμε τα σπαράγγια;

Η άνοιξη είναι η εποχή των φρέσκων υλικών και των αρωματικών γεύσεων. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την τραγανή υφή των σπαραγγιών με την γλυκύτητα των φράουλων και την αλμυρή γεύση της φέτας για μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για το μεσημεριανό ή δείπνο.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 ματσάκι σπαράγγια

  • 10-12 φράουλες, κομμένες σε φέτες

  • 100γρ φέτα, θρυμματισμένη

  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξίδι

  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

  • Φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια:
    Βάζουμε τα σπαράγγια σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακά, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (περίπου 2-3 εκ.).

  2. Προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά:
    Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ψιλοκόψουμε καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον τραγανότητα.

  3. Φτιάχνουμε την σάλτσα:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε λίγο παραπάνω μέλι.

  4. Συναρμολογούμε τη σαλάτα:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα σπαράγγια, τις φράουλες και τη φέτα. Προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

  5. Γαρνίρουμε:
    Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για φρέσκια αίσθηση και επιπλέον άρωμα.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Φιτάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.