
Η άνοιξη είναι η εποχή των φρέσκων υλικών και των αρωματικών γεύσεων. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την τραγανή υφή των σπαραγγιών με την γλυκύτητα των φράουλων και την αλμυρή γεύση της φέτας για μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για το μεσημεριανό ή δείπνο.
Υλικά (για 4 μερίδες):
-
1 ματσάκι σπαράγγια
-
10-12 φράουλες, κομμένες σε φέτες
-
100γρ φέτα, θρυμματισμένη
-
1/4 φλιτζανιού καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
-
1 κουταλιά της σούπας μέλι
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξίδι
-
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
-
Φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια:
Βάζουμε τα σπαράγγια σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακά, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (περίπου 2-3 εκ.). -
Προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά:
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ψιλοκόψουμε καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον τραγανότητα. -
Φτιάχνουμε την σάλτσα:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε λίγο παραπάνω μέλι. -
Συναρμολογούμε τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα σπαράγγια, τις φράουλες και τη φέτα. Προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. -
Γαρνίρουμε:
Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για φρέσκια αίσθηση και επιπλέον άρωμα.