Follow us

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Πώς τα τρώμε τα σπαράγγια;

Η άνοιξη είναι η εποχή των φρέσκων υλικών και των αρωματικών γεύσεων. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την τραγανή υφή των σπαραγγιών με την γλυκύτητα των φράουλων και την αλμυρή γεύση της φέτας για μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για το μεσημεριανό ή δείπνο.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 ματσάκι σπαράγγια

  • 10-12 φράουλες, κομμένες σε φέτες

  • 100γρ φέτα, θρυμματισμένη

  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξίδι

  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

  • Φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια:
    Βάζουμε τα σπαράγγια σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακά, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (περίπου 2-3 εκ.).

  2. Προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά:
    Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ψιλοκόψουμε καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον τραγανότητα.

  3. Φτιάχνουμε την σάλτσα:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε λίγο παραπάνω μέλι.

  4. Συναρμολογούμε τη σαλάτα:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα σπαράγγια, τις φράουλες και τη φέτα. Προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

  5. Γαρνίρουμε:
    Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για φρέσκια αίσθηση και επιπλέον άρωμα.

Επίσης...

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.

Δροσιστικά ροφήματα για την άνοιξη

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τη διατροφή μας με φρέσκα και υγιεινά ροφήματα.

Περισσότερα από

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

Συνταγές για μετά το Πάσχα: Ελαφριές και νόστιμες επιλογές για αποτοξίνωση

Μετά το Πάσχα, χρειαζόμαστε πιο ελαφριά φαγητά για να νιώσουμε ξανά καλά.

Πώς να φτιάξεις την αυθεντική Dubai Chocolate στο σπίτι

Το viral γλυκό που όλοι έχουν δει, αλλά κανείς (;) δεν μπορεί να αντισταθεί.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Πώς να φτιάξετε το viral Chipotle Burrito στο σπίτι

Με ζουμερό κοτόπουλο, αρωματικό ρύζι, πικάντικα φασόλια και δροσερά συνοδευτικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, αγαπημένος πρωταγωνιστής της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση μέσα από ευφάνταστες συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

Street food συνταγές για κάθε περίσταση

Μια συλλογή από λαχταριστές συνταγές, γεμάτες φρέσκα υλικά και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, που θα απογειώσουν το κάθε σας γεύμα.