Follow us

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

  • Πίτες τορτίγιας
  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
  • γιαούρτι
  • 1 lime
  • 1 αγγούρι
  • κόλιανδρο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.

Tacos με Carne Asada

Υλικά

  • 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
  • 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
  • 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
  • 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
  3. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
  4. Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  5. Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.

Tacos με Ψάρι

Υλικά

  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • 1 αβοκάντο σε κυβάκια
  • σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
  5. Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  6. Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
  7. Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.

* Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Επίσης...

Παραδοσιακές συνταγές για την Πρωτομαγιά: Γεύσεις που συνοδεύουν τη γιορτή της φύσης

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην Ελλάδα, το φαγητό της Πρωτομαγιάς συνδέεται με τη φύση, την αναγέννηση και τη χαρά της ζωής.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

Περισσότερα από

Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Οι παρακάτω συνταγές συνδυάζουν υγιεινές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο δύναμη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.

Δροσιστικά ροφήματα για την άνοιξη

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τη διατροφή μας με φρέσκα και υγιεινά ροφήματα.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

Συνταγές για μετά το Πάσχα: Ελαφριές και νόστιμες επιλογές για αποτοξίνωση

Μετά το Πάσχα, χρειαζόμαστε πιο ελαφριά φαγητά για να νιώσουμε ξανά καλά.

Πώς να φτιάξεις την αυθεντική Dubai Chocolate στο σπίτι

Το viral γλυκό που όλοι έχουν δει, αλλά κανείς (;) δεν μπορεί να αντισταθεί.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.