Follow us

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

  • Πίτες τορτίγιας
  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
  • γιαούρτι
  • 1 lime
  • 1 αγγούρι
  • κόλιανδρο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.

Tacos με Carne Asada

Υλικά

  • 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
  • 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
  • 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
  • 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
  3. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
  4. Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  5. Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.

Tacos με Ψάρι

Υλικά

  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • 1 αβοκάντο σε κυβάκια
  • σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
  5. Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  6. Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
  7. Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.

* Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Επίσης...

Η Ζάκυνθος μέσα από τρία πιάτα

Ανακαλύψτε τρεις συνταγές από το νησί του Ιονίου.

Τρεις συνταγές από την Κρήτη

Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς τζουλαμά, κρεμμυδοκουταλιές και καλτσούνια.

Περισσότερα από

Η Σαντορίνη στο πιάτο

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές από το νησί και φέρτε την αύρα του στην κουζίνα.

Συνταγές από τη Νάξο

Δοκιμάστε τες και φέρτε νοστιμιά Κυκλάδων στο τραπέζι.

Γεύσεις από Σίφνο

Μαστέλο, ρεβιθάδα, μελόπιτα: το τρίπτυχο της απόλαυσης από τον κυκλαδίτικο παράδεισο της γαστρονομίας.

Παγωτό στο σπίτι

Θες να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο 3 υλικά; Σου έχουμε τη συνταγή!

Οι κρύες σούπες του καλοκαιριού

Δείτε εντός πέντε προτάσεις για θρεπτικές σούπες γεμάτες φρεσκάδα.

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.