Follow us

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

  • Πίτες τορτίγιας
  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
  • γιαούρτι
  • 1 lime
  • 1 αγγούρι
  • κόλιανδρο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.

Tacos με Carne Asada

Υλικά

  • 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
  • 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
  • 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
  • 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
  3. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
  4. Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  5. Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.

Tacos με Ψάρι

Υλικά

  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • 1 αβοκάντο σε κυβάκια
  • σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
  5. Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  6. Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
  7. Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.

* Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.