Follow us

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

  • Πίτες τορτίγιας
  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
  • γιαούρτι
  • 1 lime
  • 1 αγγούρι
  • κόλιανδρο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.

Tacos με Carne Asada

Υλικά

  • 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
  • 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
  • 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
  • 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
  3. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
  4. Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  5. Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.

Tacos με Ψάρι

Υλικά

  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • 1 αβοκάντο σε κυβάκια
  • σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
  5. Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  6. Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
  7. Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.

* Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Περισσότερα από

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.