
Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.
Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο
Υλικά
- Πίτες τορτίγιας
- 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
- γιαούρτι
- 1 lime
- 1 αγγούρι
- κόλιανδρο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
- Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
- Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.
Tacos με Carne Asada
Υλικά
- 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
- 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός
- 1/4 ματσάκι βασιλικός
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
- 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο
Για τη σάλτσα
- 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
- 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
- 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
- Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
- Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
- Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
- Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.
Tacos με Ψάρι
Υλικά
- 8 τορτίγιες καλαμποκιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμός από ένα lime
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
- 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι kosher
- 1 αβοκάντο σε κυβάκια
- σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- χυμό από 1 lime
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
- 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
- Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
- Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
- Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
- Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.