Follow us

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Το μάτσα είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού σε μορφή λεπτής σκόνης που προέρχεται από την Ιαπωνία και καλλιεργείται με έναν μοναδικό τρόπο: οι θάμνοι του τσαγιού καλύπτονται με σκιά λίγες εβδομάδες πριν τη συγκομιδή για να ενισχυθεί η παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων. Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονα πράσινο τσάι με πλούσια γεύση, γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Οφέλη για την Υγεία

Το μάτσα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πράσινα τσάγια επειδή καταναλώνεται ολόκληρο το φύλλο, σε σκόνη, και όχι μόνο το εκχύλισμα. Αυτό σημαίνει ότι:

  • Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις κατεχινών (EGCG), οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

  • Προσφέρει ήπια, αλλά σταθερή ενέργεια λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με L-θεανίνη, η οποία προάγει την ηρεμία χωρίς υπνηλία.

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης, της συγκέντρωσης και του μεταβολισμού.

  • Ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της χλωροφύλλης.

Παραδοσιακό Μάτσα Λάτε (Matcha Latte)

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάτσα σε σκόνη

  • 60 ml ζεστό (όχι βραστό) νερό (περίπου 70–80°C)

  • 200 ml φυτικό ή κανονικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, καρύδας ή αγελαδινό)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Κοσκίνισε το μάτσα σε ένα μπολάκι για να απομακρύνεις σβόλους.

  2. Πρόσθεσε το ζεστό νερό και χτύπησέ το καλά με ένα bambou "chasen" (ή με μικρό σύρμα ή μιξεράκι) μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.

  3. Ζέστανε το γάλα και χτύπησέ το ώστε να αφρίσει (ιδανικά με έναν αφρογαλιέρα).

  4. Ρίξε πρώτα το μάτσα σε φλιτζάνι και μετά το γάλα.

  5. Πρόσθεσε μέλι ή σιρόπι αν θες λίγη γλυκύτητα.

Επίσης...

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Περισσότερα από

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.