Follow us

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Το μάτσα είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού σε μορφή λεπτής σκόνης που προέρχεται από την Ιαπωνία και καλλιεργείται με έναν μοναδικό τρόπο: οι θάμνοι του τσαγιού καλύπτονται με σκιά λίγες εβδομάδες πριν τη συγκομιδή για να ενισχυθεί η παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων. Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονα πράσινο τσάι με πλούσια γεύση, γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Οφέλη για την Υγεία

Το μάτσα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πράσινα τσάγια επειδή καταναλώνεται ολόκληρο το φύλλο, σε σκόνη, και όχι μόνο το εκχύλισμα. Αυτό σημαίνει ότι:

  • Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις κατεχινών (EGCG), οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

  • Προσφέρει ήπια, αλλά σταθερή ενέργεια λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με L-θεανίνη, η οποία προάγει την ηρεμία χωρίς υπνηλία.

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης, της συγκέντρωσης και του μεταβολισμού.

  • Ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της χλωροφύλλης.

Παραδοσιακό Μάτσα Λάτε (Matcha Latte)

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάτσα σε σκόνη

  • 60 ml ζεστό (όχι βραστό) νερό (περίπου 70–80°C)

  • 200 ml φυτικό ή κανονικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, καρύδας ή αγελαδινό)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Κοσκίνισε το μάτσα σε ένα μπολάκι για να απομακρύνεις σβόλους.

  2. Πρόσθεσε το ζεστό νερό και χτύπησέ το καλά με ένα bambou "chasen" (ή με μικρό σύρμα ή μιξεράκι) μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.

  3. Ζέστανε το γάλα και χτύπησέ το ώστε να αφρίσει (ιδανικά με έναν αφρογαλιέρα).

  4. Ρίξε πρώτα το μάτσα σε φλιτζάνι και μετά το γάλα.

  5. Πρόσθεσε μέλι ή σιρόπι αν θες λίγη γλυκύτητα.

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.