Follow us

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα σε πολλές χώρες, με την αμερικανική εκδοχή να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό του κοτόπουλου, συνδυάζονται σε μια γεύση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Δείτε πως να το φτιάξετε παρακάτω!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή 8 κομμάτια από μπούτι (με κόκαλο ή χωρίς)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ (ή άμυλο καλαμποκιού)

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • 1/4 κ.γ. καγιέν (προαιρετικά για λίγο καυτερό)

  • 1 αυγό

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Οδηγίες

  • Προετοιμασία των υλικών:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα και το καγιέν (αν θέλουμε μια ελαφριά πικάντικη γεύση). Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

  • Προετοιμασία του κοτόπουλου:

    • Χτυπάμε το αυγό σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

    • Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά με το μείγμα αλευριού. Φροντίζουμε να καλύψουμε πλήρως το κοτόπουλο και να αφαιρέσουμε την περίσσεια αλευριού.

  • Τηγάνισμα:

    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα (περίπου 2-3 εκ. βάθος). Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι γύρω στους 180°C. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ή να ρίξετε μια μικρή ποσότητα αλευριού στο λάδι. Αν σιγοτσιτσιρίζει, το λάδι είναι έτοιμο.

    • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά. Αν το κοτόπουλο είναι με κόκαλο, αυξάνουμε το χρόνο τηγανίσματος για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.

    • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

  • Σερβίρισμα:

    • Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο ζεστό, με συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανητές, σαλάτα ή ρύζι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το απολαύσετε με μια κλασική αμερικανική σως, όπως το μπάρμπεκιου ή κάποια σάλτσα για τηγανητό κοτόπουλο.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Περισσότερα από

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.