Follow us

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα σε πολλές χώρες, με την αμερικανική εκδοχή να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό του κοτόπουλου, συνδυάζονται σε μια γεύση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Δείτε πως να το φτιάξετε παρακάτω!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή 8 κομμάτια από μπούτι (με κόκαλο ή χωρίς)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ (ή άμυλο καλαμποκιού)

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • 1/4 κ.γ. καγιέν (προαιρετικά για λίγο καυτερό)

  • 1 αυγό

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Οδηγίες

  • Προετοιμασία των υλικών:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα και το καγιέν (αν θέλουμε μια ελαφριά πικάντικη γεύση). Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

  • Προετοιμασία του κοτόπουλου:

    • Χτυπάμε το αυγό σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

    • Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά με το μείγμα αλευριού. Φροντίζουμε να καλύψουμε πλήρως το κοτόπουλο και να αφαιρέσουμε την περίσσεια αλευριού.

  • Τηγάνισμα:

    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα (περίπου 2-3 εκ. βάθος). Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι γύρω στους 180°C. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ή να ρίξετε μια μικρή ποσότητα αλευριού στο λάδι. Αν σιγοτσιτσιρίζει, το λάδι είναι έτοιμο.

    • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά. Αν το κοτόπουλο είναι με κόκαλο, αυξάνουμε το χρόνο τηγανίσματος για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.

    • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

  • Σερβίρισμα:

    • Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο ζεστό, με συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανητές, σαλάτα ή ρύζι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το απολαύσετε με μια κλασική αμερικανική σως, όπως το μπάρμπεκιου ή κάποια σάλτσα για τηγανητό κοτόπουλο.

Επίσης...

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.

Περισσότερα από

Ποιος δεν αγαπάει την τυρόπιτα;

Η πιο εύκολη κι αγαπημένη πίτα σε τρεις παραλλαγές (μία από αυτές είναι σούπερ απλή και γίνεται στο τηγάνι!).

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Παραδοσιακές συνταγές για την Πρωτομαγιά: Γεύσεις που συνοδεύουν τη γιορτή της φύσης

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην Ελλάδα, το φαγητό της Πρωτομαγιάς συνδέεται με τη φύση, την αναγέννηση και τη χαρά της ζωής.

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Οι παρακάτω συνταγές συνδυάζουν υγιεινές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο δύναμη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.

Δροσιστικά ροφήματα για την άνοιξη

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τη διατροφή μας με φρέσκα και υγιεινά ροφήματα.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.