Follow us

Ο πουρές, αλλιώς: Σαββατόβραδο με κουτάλι

Απαλός, ζεστός, γευστικός – το comfort food της καρδιάς σου.

Όταν έξω φυσάει και μέσα έχεις διάθεση να κουλουριαστείς με μια κουβέρτα και μια κουταλιά απόλυτης θαλπωρής, υπάρχει κάτι καλύτερο από πουρέ; Ναι – όταν είναι αλλιώς.

Ο πουρές γλυκοπατάτας με βούτυρο καρυδιού και άρωμα δεντρολίβανου είναι η εκδοχή του comfort food που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. Πλούσιος, γλυκός αλλά και βαθύς, με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά να του δίνουν χαρακτήρα, είναι τέλειος μόνος του ή σαν συνοδευτικό σε ψητά.

Υλικά:

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

  • 2 κ.σ. βούτυρο καρυδιού (ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου)

  • 1-2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή ελαιόλαδο

  • 1-2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • (προαιρετικά) λίγο μοσχοκάρυδο ή καγιέν για βάθος

Εκτέλεση:

  1. Βράσε ή ψήσε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως (20-25 λεπτά βράσιμο ή 40 λεπτά ψήσιμο στους 200°C).

  2. Ζέστανε το βούτυρο (ή λάδι) σε μικρό τηγάνι με το δεντρολίβανο, για να αρωματιστεί. Αφαίρεσε το δεντρολίβανο.

  3. Πολτοποίησε τις γλυκοπατάτες και πρόσθεσε το αρωματισμένο βούτυρο, το βούτυρο καρυδιού, αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις έναν λείο, βελούδινο πουρέ.

  5. Σέρβιρε ζεστός με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή σπόρους σησαμιού.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.