Follow us

Ο πουρές, αλλιώς: Σαββατόβραδο με κουτάλι

Απαλός, ζεστός, γευστικός – το comfort food της καρδιάς σου.

Όταν έξω φυσάει και μέσα έχεις διάθεση να κουλουριαστείς με μια κουβέρτα και μια κουταλιά απόλυτης θαλπωρής, υπάρχει κάτι καλύτερο από πουρέ; Ναι – όταν είναι αλλιώς.

Ο πουρές γλυκοπατάτας με βούτυρο καρυδιού και άρωμα δεντρολίβανου είναι η εκδοχή του comfort food που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. Πλούσιος, γλυκός αλλά και βαθύς, με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά να του δίνουν χαρακτήρα, είναι τέλειος μόνος του ή σαν συνοδευτικό σε ψητά.

Υλικά:

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

  • 2 κ.σ. βούτυρο καρυδιού (ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου)

  • 1-2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή ελαιόλαδο

  • 1-2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • (προαιρετικά) λίγο μοσχοκάρυδο ή καγιέν για βάθος

Εκτέλεση:

  1. Βράσε ή ψήσε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως (20-25 λεπτά βράσιμο ή 40 λεπτά ψήσιμο στους 200°C).

  2. Ζέστανε το βούτυρο (ή λάδι) σε μικρό τηγάνι με το δεντρολίβανο, για να αρωματιστεί. Αφαίρεσε το δεντρολίβανο.

  3. Πολτοποίησε τις γλυκοπατάτες και πρόσθεσε το αρωματισμένο βούτυρο, το βούτυρο καρυδιού, αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις έναν λείο, βελούδινο πουρέ.

  5. Σέρβιρε ζεστός με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή σπόρους σησαμιού.

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.