Follow us

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ανοίγεις την κουζίνα σου και να σε τυλίγει το άρωμα από φρέσκα βότανα – σαν να περπατάς σε ελληνικό παρτέρι στη μέση του καλοκαιριού.

Αυτό το πιάτο είναι ένας φόρος τιμής στα μυρωδικά: τρία απλά, καθημερινά υλικά – βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι – ενώνουν δυνάμεις και μεταμορφώνουν ένα μπολ ζυμαρικά σε μεσογειακή απόλαυση.

Ζυμαρικά με πέστο τριών βοτάνων, κουκουνάρι και φέτα

Υλικά:

  • 350 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου (π.χ. πένες ή σπαγγέτι)

  • 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 1 κ.σ. ξερή)

  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κ.σ. ξερό)

  • 1/4 φλ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα ζυμαρικά al dente και κράτησε 1/2 φλ. από το νερό τους.

  2. Στο μούλτι, βάλε τα βότανα, κουκουνάρι, σκόρδο, φέτα, αλάτι, πιπέρι και πολτοποίησε. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να έχεις μια λεία πάστα.

  3. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το πέστο, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο από το νερό για να "δέσει".

  4. Τελείωσε με έξτρα φέτα, λίγο λεμόνι ή φρέσκα μυρωδικά για σερβίρισμα.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Περισσότερα από

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.