Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ανοίγεις την κουζίνα σου και να σε τυλίγει το άρωμα από φρέσκα βότανα – σαν να περπατάς σε ελληνικό παρτέρι στη μέση του καλοκαιριού.
Αυτό το πιάτο είναι ένας φόρος τιμής στα μυρωδικά: τρία απλά, καθημερινά υλικά – βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι – ενώνουν δυνάμεις και μεταμορφώνουν ένα μπολ ζυμαρικά σε μεσογειακή απόλαυση.
Ζυμαρικά με πέστο τριών βοτάνων, κουκουνάρι και φέτα
Υλικά:
-
350 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου (π.χ. πένες ή σπαγγέτι)
-
1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
-
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 1 κ.σ. ξερή)
-
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
-
1/4 φλ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα ζυμαρικά al dente και κράτησε 1/2 φλ. από το νερό τους.
-
Στο μούλτι, βάλε τα βότανα, κουκουνάρι, σκόρδο, φέτα, αλάτι, πιπέρι και πολτοποίησε. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να έχεις μια λεία πάστα.
-
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το πέστο, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο από το νερό για να "δέσει".
-
Τελείωσε με έξτρα φέτα, λίγο λεμόνι ή φρέσκα μυρωδικά για σερβίρισμα.