
Αν λατρεύεις τα μπέργκερ αλλά ψάχνεις για κάτι πιο ελαφρύ και εξίσου απολαυστικό, τότε το μπέργκερ κοτόπουλου είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει την τρυφερότητα του κοτόπουλου με δροσερά λαχανικά και αφράτο ψωμάκι, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Είναι τέλειο για ένα γρήγορο μεσημεριανό, ένα χαλαρό βραδινό ή ακόμα και για μάζωξη με φίλους.
Υλικά (για 4 μπέργκερ)
Για το μπιφτέκι κοτόπουλου:
-
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
-
1 αυγό
-
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
2 κ.σ. φρυγανιά
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
-
4 ψωμάκια μπέργκερ
-
4 φέτες τυρί (προαιρετικά: ένταμ, τσένταρ ή light)
-
Φύλλα μαρουλιού
-
Ντομάτα σε φέτες
-
Αγγουράκι τουρσί σε φέτες
-
Σάλτσα της επιλογής σου (μαγιονέζα, μουστάρδα, γιαούρτι με λεμόνι κ.ά.)
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία του μίγματος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Μορφοποίηση: Πλάθουμε 4 ισομεγέθη μπιφτέκια.
-
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή γκριλιέρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν εσωτερικά.
-
Συναρμολόγηση: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και (προαιρετικά) τα ψήνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι κοτόπουλου, φέτα τυρί, ντομάτα, αγγουράκι και σάλτσα. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Tip: Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε κιμά από μπούτι κοτόπουλου ή πρόσθεσε μια κουταλιά γιαούρτι στο μείγμα του κιμά. Αν προτιμάς πιο πικάντικη γεύση, πρόσθεσε λίγη πάπρικα ή καυτερή σάλτσα.