Follow us

Ζήσε τη γεύση του Raising Cane’s με αυτό το σπιτικό Crispy Chicken Burger

Φέρε στο σπίτι σου όλη τη νοστιμιά του αγαπημένου street food, εύκολα και γρήγορα.

Αν έχεις δοκιμάσει το εμβληματικό Raising Cane’s, ξέρεις πως ένα τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και μια καλοφτιαγμένη sauce μπορούν να απογειώσουν ένα απλό μπέργκερ. Αυτή η σπιτική εκδοχή φέρνει την εμπειρία Cane’s στο πιάτο σου – με χρυσαφένιο πανέ, αφράτο ψωμάκι και τη δικιά μας εκρηκτική "Cane-style” sauce!

Υλικά (για 4 μπέργκερ)

Για τα φιλέτα κοτόπουλου:

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (κομμένα στη μέση οριζόντια - 4 λεπτά φιλέτα)

  • 1 φλ. ξινόγαλο (ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό)

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 φλ. κορν φλέικς ή πάνκο (προαιρετικά για extra τραγανότητα)

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Για τη "Cane’s-style" sauce:

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα

  • 2 κ.σ. κέτσαπ

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

  • 1/2 κ.γ. Worcestershire sauce

  • Μαύρο πιπέρι (αρκετό!)

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και άφησε στο ψυγείο για 30’ για καλύτερη γεύση.

Για το στήσιμο:

  • 4 ψωμάκια μπριός ή κλασικά buns

  • Μαρούλι iceberg

  • Αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)

  • Φέτες ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρισμα κοτόπουλου:
    Βάλε τα φιλέτα στο ξινόγαλο με τα μπαχαρικά και άφησέ τα τουλάχιστον 1 ώρα (ή όλη νύχτα στο ψυγείο).

  2. Πανάρισμα:
    Ανακάτεψε τα υλικά του πανέ. Βγάζεις κάθε φιλέτο από το ξινόγαλο, το τινάζεις λίγο, και το βάζεις στο μείγμα με το αλεύρι. Πίεσε καλά να κολλήσει η επικάλυψη.

  3. Τηγάνισμα:
    Ζέστανε λάδι σε κατσαρολάκι (στους 170-180°C) και τηγάνισε κάθε φιλέτο 4–5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει super crispy. Άφησέ τα σε χαρτί κουζίνας.

  4. Στήσιμο:
    Ψήσε τα ψωμάκια για 1-2 λεπτά (προαιρετικά), βάλε sauce στη βάση, φύλλα μαρουλιού, το crispy φιλέτο, ακόμα λίγη sauce πάνω, και κλείσε με το καπάκι.

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.