Follow us

Ζήσε τη γεύση του Raising Cane’s με αυτό το σπιτικό Crispy Chicken Burger

Φέρε στο σπίτι σου όλη τη νοστιμιά του αγαπημένου street food, εύκολα και γρήγορα.

Αν έχεις δοκιμάσει το εμβληματικό Raising Cane’s, ξέρεις πως ένα τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και μια καλοφτιαγμένη sauce μπορούν να απογειώσουν ένα απλό μπέργκερ. Αυτή η σπιτική εκδοχή φέρνει την εμπειρία Cane’s στο πιάτο σου – με χρυσαφένιο πανέ, αφράτο ψωμάκι και τη δικιά μας εκρηκτική "Cane-style” sauce!

Υλικά (για 4 μπέργκερ)

Για τα φιλέτα κοτόπουλου:

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (κομμένα στη μέση οριζόντια - 4 λεπτά φιλέτα)

  • 1 φλ. ξινόγαλο (ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό)

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 φλ. κορν φλέικς ή πάνκο (προαιρετικά για extra τραγανότητα)

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Για τη "Cane’s-style" sauce:

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα

  • 2 κ.σ. κέτσαπ

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

  • 1/2 κ.γ. Worcestershire sauce

  • Μαύρο πιπέρι (αρκετό!)

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και άφησε στο ψυγείο για 30’ για καλύτερη γεύση.

Για το στήσιμο:

  • 4 ψωμάκια μπριός ή κλασικά buns

  • Μαρούλι iceberg

  • Αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)

  • Φέτες ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρισμα κοτόπουλου:
    Βάλε τα φιλέτα στο ξινόγαλο με τα μπαχαρικά και άφησέ τα τουλάχιστον 1 ώρα (ή όλη νύχτα στο ψυγείο).

  2. Πανάρισμα:
    Ανακάτεψε τα υλικά του πανέ. Βγάζεις κάθε φιλέτο από το ξινόγαλο, το τινάζεις λίγο, και το βάζεις στο μείγμα με το αλεύρι. Πίεσε καλά να κολλήσει η επικάλυψη.

  3. Τηγάνισμα:
    Ζέστανε λάδι σε κατσαρολάκι (στους 170-180°C) και τηγάνισε κάθε φιλέτο 4–5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει super crispy. Άφησέ τα σε χαρτί κουζίνας.

  4. Στήσιμο:
    Ψήσε τα ψωμάκια για 1-2 λεπτά (προαιρετικά), βάλε sauce στη βάση, φύλλα μαρουλιού, το crispy φιλέτο, ακόμα λίγη sauce πάνω, και κλείσε με το καπάκι.

Επίσης...

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Περισσότερα από

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.