Αν έχεις δοκιμάσει το εμβληματικό Raising Cane’s, ξέρεις πως ένα τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και μια καλοφτιαγμένη sauce μπορούν να απογειώσουν ένα απλό μπέργκερ. Αυτή η σπιτική εκδοχή φέρνει την εμπειρία Cane’s στο πιάτο σου – με χρυσαφένιο πανέ, αφράτο ψωμάκι και τη δικιά μας εκρηκτική "Cane-style” sauce!
Υλικά (για 4 μπέργκερ)
Για τα φιλέτα κοτόπουλου:
-
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (κομμένα στη μέση οριζόντια - 4 λεπτά φιλέτα)
-
1 φλ. ξινόγαλο (ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό)
-
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλ. κορν φλέικς ή πάνκο (προαιρετικά για extra τραγανότητα)
-
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. πάπρικα
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Για τη "Cane’s-style" sauce:
-
1/2 φλ. μαγιονέζα
-
2 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
-
1/2 κ.γ. Worcestershire sauce
-
Μαύρο πιπέρι (αρκετό!)
Ανακάτεψε όλα τα υλικά και άφησε στο ψυγείο για 30’ για καλύτερη γεύση.
Για το στήσιμο:
-
4 ψωμάκια μπριός ή κλασικά buns
-
Μαρούλι iceberg
-
Αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)
-
Φέτες ντομάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Μαρινάρισμα κοτόπουλου:
Βάλε τα φιλέτα στο ξινόγαλο με τα μπαχαρικά και άφησέ τα τουλάχιστον 1 ώρα (ή όλη νύχτα στο ψυγείο). -
Πανάρισμα:
Ανακάτεψε τα υλικά του πανέ. Βγάζεις κάθε φιλέτο από το ξινόγαλο, το τινάζεις λίγο, και το βάζεις στο μείγμα με το αλεύρι. Πίεσε καλά να κολλήσει η επικάλυψη. -
Τηγάνισμα:
Ζέστανε λάδι σε κατσαρολάκι (στους 170-180°C) και τηγάνισε κάθε φιλέτο 4–5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει super crispy. Άφησέ τα σε χαρτί κουζίνας. -
Στήσιμο:
Ψήσε τα ψωμάκια για 1-2 λεπτά (προαιρετικά), βάλε sauce στη βάση, φύλλα μαρουλιού, το crispy φιλέτο, ακόμα λίγη sauce πάνω, και κλείσε με το καπάκι.