Οι τηγανητές γαρίδες είναι ο τέλειος μεζές για κάθε καλοκαιρινή στιγμή — ζουμερές, τραγανές και γεμάτες αρώματα που σε ταξιδεύουν στη θάλασσα. Εύκολες στην παρασκευή και απίστευτα γευστικές, είναι η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένειά σου.
Τηγανητές γαρίδες (Crispy Fried Shrimp)
Υλικά (για 4 άτομα)
-
600 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλ. καλαμποκάλευρο (cornmeal) ή φρυγανιά τριμμένη
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 αυγά
-
1/2 φλ. γάλα ή νερό
-
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
-
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία πανέ:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. -
Αυγά και υγρά:
Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα ή το νερό. -
Πανάρισμα:
Πέρασε τις γαρίδες πρώτα από το μείγμα των αυγών και μετά από το μείγμα του αλευριού, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά το πανάρισμα. -
Τηγάνισμα:
Ζέστανε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι (περίπου 170-180°C). Τηγάνισε τις γαρίδες λίγες-λίγες για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. -
Στραγγίσματα:
Βγάλε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. -
Σερβίρισμα:
Σέρβιρε τις τηγανητές γαρίδες ζεστές με φέτες λεμονιού και προαιρετικά μια πικάντικη σάλτσα (π.χ. μαγιονέζα με πάπρικα ή ταρτάρ).