Follow us

Απόλαυση σε κάθε μπουκιά: Οι τηγανητές γαρίδες που πρέπει να φτιάξεις

Τραγανές, ζουμερές και γεμάτες γεύση — οι τηγανητές γαρίδες είναι η τέλεια καλοκαιρινή λιχουδιά.

Οι τηγανητές γαρίδες είναι ο τέλειος μεζές για κάθε καλοκαιρινή στιγμή — ζουμερές, τραγανές και γεμάτες αρώματα που σε ταξιδεύουν στη θάλασσα. Εύκολες στην παρασκευή και απίστευτα γευστικές, είναι η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένειά σου.

Τηγανητές γαρίδες (Crispy Fried Shrimp)

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο (cornmeal) ή φρυγανιά τριμμένη

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 αυγά

  • 1/2 φλ. γάλα ή νερό

  • Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία πανέ:
    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.

  2. Αυγά και υγρά:
    Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα ή το νερό.

  3. Πανάρισμα:
    Πέρασε τις γαρίδες πρώτα από το μείγμα των αυγών και μετά από το μείγμα του αλευριού, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά το πανάρισμα.

  4. Τηγάνισμα:
    Ζέστανε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι (περίπου 170-180°C). Τηγάνισε τις γαρίδες λίγες-λίγες για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

  5. Στραγγίσματα:
    Βγάλε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

  6. Σερβίρισμα:
    Σέρβιρε τις τηγανητές γαρίδες ζεστές με φέτες λεμονιού και προαιρετικά μια πικάντικη σάλτσα (π.χ. μαγιονέζα με πάπρικα ή ταρτάρ).

Επίσης...

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Περισσότερα από

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.